MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
MotoGP

Nehéz tárgyalásokra számít Doviziosóval a Ducati

A világbajnoki ezüstérmes olasznak sok más versenyzőhöz hasonlóan 2018 végén jár le az aktuális szerződése, a bolognai gyártó vezetői pedig tisztában vannak vele, hogy meg kell növelniük a fizetését, ha meg akarják őt tartani.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Andrea Dovizioso MotoGP-s karrierjének legjobb szezonját futotta 2017-ben: összesen hat győzelmet szerzett és egészen a valenciai idényzáróig harcban volt a világbajnoki címért is. Mindeközben ducatis csapattársa, a milliókért leigazolt Jorge Lorenzo csak néhány dobogós helyezést gyűjtött be, így sokakban felmerült, hogy az olasz motoros hamarosan fizetésemelést kérhet a Ducatitól.

Erre leghamarabb a következő évben kerülhet sor, hiszen Doviziosónak szinte a teljes mezőnyhöz hasonlóan 2018 végén jár le a jelenleg futó szerződése. Bár a Honda és a Yamaha nemrég úgy nyilatkozott, hogy nem akarják megszerezni a vb-ezüstérmest, a Ducati mégis nehéz tárgyalási időszakra számít:

„Természetesen szeretnénk megtartani mindkét versenyzőnket, de a költségvetésünk nem végtelen, és nem költhetünk el minden pénzt erre, miközben bőven akadna mit fejleszteni is” – nyilatkozta a bolognaiak sportigazgatója, Paolo Ciabatti a Corriere dello Sport hasábjain. A Ducati vezetője ugyanakkor elismeri, hogy az olasz megérdemli ugyanazt a fizetést, mint a királykategória többi élversenyzője:

„Tisztában vagyunk vele, hogy Dovizioso olyan ajánlatot vár, amely összhangban van a legutóbbi eredményeivel, amelyeket elképesztő fejlődésének és szenzációs formájának, de egyúttal a Ducatija versenyképességének és magának a sportnak köszönhetően ért el. Hat futamot nem lehet véletlenül megnyerni. Hamarosan, a sepangi tesztet követően elkezdünk egyeztetni Andreával anyagi és technikai szempontból egyaránt. Olyan fizetésre számít, ami egy top versenyzőnek jár. Nem lesznek egyszerű tárgyalások.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások