Formula-E

Nasr váltja Günthert a Dragonnál

A Formula-1-et is megjárt brazil pilóta fog versenyezni a fiatal német helyén a mexikói Formula-E futamon, ám ebben az eddig a csapatnál három futamot teljesítő versenyző semmi meglepetés nincs.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Maximilian Günther még tavaly csatlakozott a Geox Dragon Racinghez, ahol a háromszoros WTCC-világbajnok José Maria López csapattársa lett. Bár a rutinosabb argentin csapattárs is bukdácsolt a 2018-19-es szezonban, a németnek vele ellentétben még nem sikerült pontot szereznie. Ennek következményeképpen a csapatnál Mexikóban López oldalán az F1-et is megjárt Felipe Nasr versenyez majd a hatos számú autóban.

„Felipe megmutatta az elképesztő tehetség azzal, hogy két szezon alatt 29 pontot gyűjtött az F1-ben és megnyerte 2018-ban az IMSA Prototípus Bajnokságot” – nyilatkozta Jay Penske, a csapat tulajdonosa. „Ő egy felbecsülhetetlen értéke lehet a Geox Dragon fejlődésének. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy ilyen szintű versenyző kerül a csapatunkba.”

A Formula-E hivatalos oldalán megjelent nyilatkozatokban azonban az is kiderült, hogy Günther számára egyáltalán nem meglepő a váltás, és a német ki is emelte, hogy szerinte nemsokára újra megkapja a lehetőséget López oldalán: „A kezdetektől fogva egyértelmű volt, hogy meg kell majd osztanom az ülésemet egy másik versenyzővel. Tudom azt, hogy még vissza fogok ülni az autóba a szezon során. Addig pedig a szimulátorban fogok dolgozni és én leszek a csapat teszt- valamint tartalékpilótája. Chilében jól éreztem magam a szuper időmérő után, de sajnos fel kellett adnom végül a futamot. Nagyon várom azt, hogy visszatérhessek versenyezni is.”

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások