MotoE

„Nagyon élvezetes velük a motorozás” – az első vélemények a MotoE-ről

Javában zajlik a jövőre induló elektromos széria első hivatalos tesztje, a versenyzők pedig beszámoltak első benyomásaikról: Bradley Smitht pozitív meglepetés érte, Alex de Angelis is azonnal kényelmesen érezte magát a nyeregben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Két nap már eltelt a MotoE jerezi tesztjéből, az eddigi legjobb köridőt a SIC által futtatott One Energy Racing színeiben induló Bradley Smith érte el eddig. A MotoGP-ből távozó brit eddig nagyon lelkes: „Pozitív meglepetés ért a motor kezelhetőségét és teljesítményét illetően” – idézi Smith szavait a Motorsport.com szakoldal. „Esőben és szárazon is jó volt vele motorozni. Úgy vélem, olykor jó, ha vizes pályán is körözünk, mert ott lassabb a tempó és jobban rá lehet érezni az esőgumikra. Úgy néz ki, elég jól kanyarodnak ezek a gépek, és az erőleadás sem teszi idegessé, nem is pörög ki igazából a kerék.”

„Sok idő múlik azon szerintem, hogyan tudsz fékezni a kanyarok előtt és milyen tempót tudsz rajtuk keresztülvinni. Már most tudjuk nagyjából, hogy milyen irányba haladjunk, és aztán talán két-három különböző opciót folytatjuk, a cél pedig egyszerűen annyi, hogy egyre jobban kiismerjük ezeket a gépeket”
– fogalmazott a brit, hozzátéve, hogy az akkumulátorok súlya miatt relatíve nehéz (240 kilós) motorok tömegét igazából a féktávokon lehet észrevenni, a kanyarokban nem érződik nehéznek a gép.

A pénteki napot elsőséggel záró Niki Tuuli így értékelt: „Nagyon élveztem a motorozást. Folyamatosan javultunk, szóval így kell tovább folytatnunk, de egyelőre minden jó. A motort elég könnyű vezetni a gyors kanyarokban, inkább a szűkebb fordulókban szenvedek kissé. Elég nehéz lefékezni, szóval ott kell még javulnunk, de úgy vélem, a gyors kanyarokban kifejezetten élvezetes vele motorozni.”

Alex de Angelis is pozitív tapasztalatokról számolt be, de egy vicces jelenetet is elmesélt a Pramac színeit képviselő motoros: „Jó értelemben le vagyok nyűgözve. Bár esős időben és elég vizes pályán kezdtünk, azonnal kényelmesen éreztem magam a nyeregben. Vicces volt, mert amikor kigyorsítottam, a motor elkezdett csúszni, és a kuplung után nyúltam, de hát nincs rajta kuplung!”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások