TCR

Nagy Dániel nem indul Oscherslebenben a M1RA-val

Váratlan bejelentést tett a magyar csapat és pilótája: a fiatal versenyző nem utazik a csapattal a TCR Európa-kupa most hétvégi németországi fordulójára – az még nem dőlt el, helyettesíti-e valaki a futamon.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Csütörtök délelőtt váratlan bejelentést tett a M1RA: Nagy Dániel nélkül utaznak el a TCR Europe most hétvégén esedékes oscherslebeni állomására. Az alábbiakban a Michelisz Norbert és Bári Dávid által alapított csapat közleményét tesszük közé: „Kevéssel a TCR Európa-kupa augusztus 2-4-i németországi fordulója előtt értesültünk arról, hogy Nagy Dániel és édesapja döntése értelmében versenyzőnk nem tart a csapattal Oscherslebenbe a hétvégén. Elhatározásukat tudomásul vettük és tiszteletben tartjuk.

A 12 versenyhétvégén 8 dobogót hozó közös történetünk tavaly a WTCR-ben második helyezést hozó hungaroringi hétvégével kezdődött, aztán Assenben Dani pályafutása első nemzetközi győzelmét ünnepeltük, és 2019 is dobogóval indult számára az Európa-kupában. Bár a szezon folytatása nehezebben alakult, ennek ellenére ugyanúgy hiszünk Dani és a csapat képességeiben, illetve abban, hogy együtt jó esélyünk lehetett volna visszatérni a sikerek útjára akár már Oscherslebenben.

Nekünk most az előttünk álló versenyhétvégére kell koncentrálnunk, amelyen a bajnokság második helyén álló Luca Engstlerrel folytatjuk a harcot az Európa-kupa megnyeréséért. Eközben dolgozunk Dani helyettesítésén, ami fontos lenne a csapatbajnoki esélyeink életben tartásához, hiszen itt a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán. A váratlan helyzet és az idő rövidsége miatt adminisztrációs akadályok is nehezítik a dolgunkat, de ha sikerrel járunk, a lehető leghamarabb beszámolunk a fejleményekről. Ha nem, akkor a megszokottaktól eltérően csak egy autóval indulunk Oscherslebenben.”


A M1RA-val szinte azonos időben Nagy Dani menedzsmentje is kiadott egy közleményt, ebben úgy fogalmaznak, hogy azért hagyta el az istállót, mert fontos változások következnek a karrierjében. „Az idei szezon nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük. Az elmúlt időszak sorozatos sikertelensége miatt úgy döntöttünk, elválnak útjaink a M1RA-tól” – mondta el a fiatal pilóta a Yellow Flag közleményében, amelyben hozzáteszik: rövidesen hivatalos információkkal jelentkeznek a folytatással kapcsolatban.

Nagy leendő helyettesítőjével kapcsolatban árulkodó lehet, hogy a másik jelentős magyar túraautós csapat, a Zengő Motorsport szerda este a Facebook-oldalán gratulált Szabó Zsoltnak a váltáshoz – miközben sem a pilóta, sem a M1RA nem adott ki közleményt erről. „Mindig öröm számunkra, amikor egy fiatal magyar tehetséget fedezhetünk fel és vezethetünk be az autósport világába. Ezúton is gratulálunk a most már a M1RA színei alatt induló Szabó Zsoltnak a karrierjében bekövetkező újabb lépcsőfokhoz! Hajrá, magyarok! Hajrá, Zengő Motorsport!” – írta ki az istálló.

Forrás: M1RA Press Office, Yellow Flag Media; Fotó: M1RA


Hozzászólások