TCR

Nagy Dani nyolcadik a hungaroringi időmérőn

Felemásan alakult a M1RA számára a TCR Europe idénynyitójának kvalifikációja: míg magyar versenyzőjük befért a top 10-be, Luca Engstler már a Q1 elején balesetet szenvedett.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Két félórás szabadedzést követően szombat délután már az időmérőre került sor a TCR Európa-kupa hungaroringi szezonnyitóján. Miután a Zengő Motorsport és Tenke Tamás ezen a hétvégén a WTCR-ben indul szabadkártyásként, a M1RA képviselte a magyar színeket. Az egyik pilótájuk, Luca Engstler azonban már a Q1 elején kiszállt a küzdelemből, miután az 1-es kanyarban balesetet szenvedett, így mért kör nélkül az utolsó lett. A tréninget a szalagkorlát javítása miatt félbe is szakították.

Nagy Dániel viszont bejutott a második szakaszba, ahol végül a nyolcadik helyet kaparintotta meg. Ezzel az első futamon ebből, a másodikon pedig a fordított rajtrács értelmében a harmadik pozícióból rajtolhat majd a fiatal magyar versenyző. A pole-t egyébként a tavaly még a világkupán szereplő Mat’o Homola zsebelte be három hyundaios márkatársa előtt. A hungaroringi futamok vasárnap 11:25-kor és 14:30-kor startolnak, s a Sport2 élőben közvetíti őket.

Az időmérő végeredménye (a top10):
1. Mat’o Homola Hyundai 1:53.049
2. Andreas Bäckman Hyundai +0.019
3. Nelson Panciaciti Hyundai +0.099
4. Josh Files Hyundai +0.151
5. Gilles Magnus Audi +0.262
6. Julien Briché Peugeot +0.390
7. Jessica Bäckman Hyundai +0.425
8. Dániel Nagy Hyundai +0.438
9. Dušan Borkovic Hyundai +0.603
10. Santiago Urrutia Audi +0.728

Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások