TCR

Nagy Dani dobogóra állhatott az esős Hungaroringen

A rajt után vezetett is, végül a harmadik helyen ért célba a második futamon a M1RA pilótája, miután Julien Briché és Gilles Magnus is megelőzte őt. Luca Engstler 12. helyével első pontjait szerezte a magyar csapattal.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Szemerkélő eső fogadta a TCR Európa-kupa mezőnyét a második hungaroringi futamon, amelynek Nagy Dániel a harmadik pozícióból, Santiago Urrutia és Dusan Borkovic mögül vághatott neki. A M1RA pilótája átlagos rajtot fogott, ellenfelei azonban elvétették az 1-es kanyart, ezt kihasználva pedig az élre állt a magyar versenyző. Mögötte két baleset is történt, John Filippi például a gumifalban kötött ki, így pályára hajtott a biztonsági autó.

A verseny nagyjából tíz perc múlva folytatódhatott, Nagy pedig pillanatok alatt másfél másodperc fölötti előnyre tett szert. Az egyre trükkösebb körülmények viszont többeken is kifogtak, a hajrához közeledve pedig Dani előnye is fogyni kezdett, s előbb Julien Briché, majd Gilles Magnus is megelőzte őt. A harmadik helyet azonban már meg tudta tartani a magyar pilóta, aki így dobogóra állhatott hazai közönsége előtt. A M1RA másik pilótája pedig újabb parádés felzárkózást könyvelhetett el: Luca Engstler az utolsó, 37. kockából indulva a 12. helyen futott be.
A második futam teljes közvetítése

Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások