TCR

Nagy Dani a dupla dobogó ellenére sem gondol a bajnoki címre

Bár hungaroringi eredményének köszönhetően feljött az összetett harmadik helyére a M1RA pilótája, továbbra is versenyről versenyre szeretne haladni a szezonban.
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára!

Remek hétvégét teljesített a TCR Európa-kupa mogyoródi fordulóján Nagy Dániel: az első versenyen a többiek hibáit is kihasználva végül harmadikként látta meg a kockás zászlót, míg a vasárnapi második futamon M1RA-s csapattársa, Francisco Mora mögött második helyen hozta be a Hyundait. Mindezeknek köszönhetően a fiatal versenyző feljött az összetett tabella harmadik helyére, lemaradása ráadásul csak 25 pont, azaz egy győzelemnyi az éllovas Mikel Azconával szemben, akit egy egységnyi távolságból követ Dusan Borkovic.

Dani ennek ellenére egyelőre nem gondol a bajnoki esélyeire: „A hétvége előtt is mondtam, hogy nem gondolkodom túl sokat a bajnokságon, versenyről versenyre koncentrálok. Ezután is így fogok állni a dolgokhoz, hiszen még csak a szezon felénél járunk. Még mindig rengeteg dolog történhet a hátralévő versenyeken, szóval meglátjuk, mi lesz” – nyilatkozta a M1RA pilótája a TouringCarTimes.com szakoldalnak. A vasárnapi futamot egyébként így értékelte az idén a WTCR-es beugrásával együtt már három hungaroringi pódiumot szerző versenyző:

„Úgy éreztem, nagyszerűen megy az autó, és eltökélten meg akartam szerezni ezt a dobogót. Száraz körülményekben reménykedtem, mert sokkal több tapasztalatom van úgy erről a pályáról. Sikerült egy nagyon jó rajtot fognom, de az egyenesben nem tudtam elkapni a Peugeot-kat. Aztán végül megelőztem őket, és a vége felé Franciscóra is közelítettem, de már túl messze volt, és amúgy is elhasználtam addigra az abroncsokat” – fogalmazott Dani. A M1RA egyébként a kettős győzelemnek is köszönhetően ugyancsak harmadik a csapatok között a Target Competition és a PCR Sport mögött.

Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások