WTCR

Muller halálos fenyegetéseket kapott a Norbi-szurkolóktól

A Katarban beugró négyszeres világbajnok elárulta: a bejelentés óta számos üzenetet kapott a magyar rajongóktól, amelyben azzal fenyegetőztek, hogy megölik, ha ártani mer a vb-címért küzdő Michelisznek.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

A Volvo szerda délelőtt jelentette be, hogy a mindent eldöntő katari hétvégén Nestor Girolami helyett Yvan Muller fogja vezetni a harmadik autójukat, hogy a visszavonult francia, aki tanácsadóként és olykor tesztpilótaként vesz részt a svéd gyártó munkájában, ezúttal a pályán igyekezzen nekik megnyerni a világbajnoki címeket.
 
A magyar szurkolókban komoly ellenérzéseket váltott ki a négyszeres vb-győztes visszatérése, többek között a tavalyi szezonzárón történtek miatt, amikor Muller szándékosan engedte el Tiago Monteirót, aki így elhappolta Michelisz Norbert elől az összetett dobogót. Most a tét sokkal nagyobb, a WTCC történetének legeredményesebb versenyzője szerint azonban egyes szurkolók túl messzire mentek, amikor személyes üzenetben kívánták a halálát:
 
„Amióta kijött a sajtóközlemény, miszerint rajthoz állok a mostani versenyen, számos Norbi-szurkolónak és kommentjeinek lettem a célpontja” – nyilatkozta Katarban a TouringCarTimes.com szakoldalnak. „Persze tudom ezt kezelni, és előfordul, hogy a rajongók olykor túl szenvedélyesek, de szerintem ha privát üzeneteket kapok azzal, hogy meg fognak ölni, megb****ák a feleségemet és megölik a kislányomat, az túlmegy egy határon. Ezt szeretném üzenni nekik. Az egy dolog, ha nekem szólnak a dolgok, de ha a családomat is belekeverik… Ez csak egy sport és egy játék. Szeretném, ha ezt Norbi is meghallaná, biztos vagyok benne, hogy apaként ezt ő is megérti, és segít tenni ez ellen.”
 
A végére csak egy apró megjegyzés: egy dolog nem kedvelni egy sportolót, aki a múltban esetleg valóban kiszúrt a kedvencünkkel, és egy másik dolog halálosan megfenyegetni. Vagy ujjongani, amikor bukik egy edzésen. Persze ez és a Muller által elmondottak egy bizonyos intelligenciaszint felett evidensek – a maradék, ugyanakkor általában jóval hangosabb kisebbségért „kár” csak, akik ezzel a rendes szurkolók hírnevén is foltot ejtenek.  

Fotó: WTCC Media


Hozzászólások