Jegyek

Mugellóig eldől Dovizioso sorsa a Ducatinál

MotoGP
Mugellóig eldől Dovizioso sorsa a Ducatinál
2018.05.14. 15:15
Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója szerint nehezen haladnak a tárgyalások az olasszal, de néhány belül kiderül, hogy hosszabbítanak-e a vb-ezüstérmessel. A szakember beszélt a Jorge Lorenzo által néhány napja kipróbált, nem is annyira új vázról is.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül
is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára! (x)

A Ducatinál már a szezon előtt is hangsúlyozták, hogy mindkét jelenlegi versenyzőjükkel szeretnének hosszabbítani, egy ideje azonban csak Andrea Doviziosóval folynak a tárgyalások, miután Jorge Lorenzóval előbb arra koncentrálnak, hogy javuljon a spanyol jelenlegi teljesítménye. Viszont az olasszal zajló egyeztetések sem haladnak a legjobban: a hírek szerint Dovizioso a bolognaiak első ajánlatát vissza is utasította – nem kizárt, hogy a vb-ezüstérmes feljavuló eredményeinek köszönhetően elsősorban az anyagiakon megy a huzavona.

Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója – egyébként versenyzőjéhez hasonlóan – a hétvégén a Superbike-vb imolai állomásán tette tiszteletét, ahol a sajtó képviselőinek elárulta, hogy gyakorlatilag határidőt szabtak az olasz számára a döntéshez. „A lehető leghamarabb meg kell oldanunk ezt a problémát. Nem egyszerűek a tárgyalások és sok időt vesznek igénybe. De egyértelmű, hogy Mugellóig világos választ fogunk kapni. Pillanatnyilag az a fő célunk, hogy megállapodjunk Doviziosóval. Utána kezdhetünk el gondolkodni más versenyzőkön” – idézi Dall’Igna szavait a Motorsport.com.

Míg tehát Dovizioso esetén a legfőbb kérdés a hosszabbítás, addig Lorenzónál a pillanatnyi formát szeretnék javítani. Ennek érdekében a múlt heti privát mugellói teszten sajtóhírek szerint a spanyol új aero-burkolatot és új vázat is kipróbált – utóbbi kapcsán viszont Dall’Igna rámutatott, hogy nem teljesen új az alkatrész, hiszen arról a vázról van szó, amelyet Dovizioso már a téli tesztek óta használ. „Nem túl nagy a különbség a két váz között, ezért úgy döntöttünk, Lorenzóval nem használjuk addig, amíg nem lesz lehetősége alaposan kipróbálni. Úgy láttuk, Jerez után eljött a megfelelő pillanat” – magyarázta a szakember.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: