Jegyek

Mostban tesztelt Kiss Norbi és a mezőny – itt a rajtlista!

Kamion-Eb
Mostban tesztelt Kiss Norbi és a mezőny – itt a rajtlista!
2017.04.21. 14:03
Néhány napja közzétették a Kamion Európa-bajnokság idei indulóinak névsorát, köztük az új rajtszámot választó Kiss Norberttel, aki az elmúlt napokban Csehországban tesztelte a Mercedest.
 
Szeretnéd a helyszínen átélni a WTCC hungaroringi versenyének legendásan kiváló hangulatát, s élőben szurkolni Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport pilótáinak? Akkor van egy ajánlatunk számodra, hiszen akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a jegyedet a magyarországi futamra! (x)

Mindössze 13 versenyző neve található az FIA ETRC nemrég közzétett 2017-es nevezési listáján, azaz ennyi pilóta adta le a teljes szezonra a nevezését. Természetesen ott van köztük a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert is, aki idén a tankpool24 Racing Team Mercedesét kormányozza majd, kamionján azonban immár a #24-es rajtszám fog díszelegni.
 
Az elmúlt napokban már tesztelt is a kamionos mezőny, méghozzá a csehországi Mostban, ahol hazánkhoz hasonlóan eléggé zord időjárás fogadta a résztvevőket. Norbit saját elmondása szerint azonban mindez nem zavarta, s összességében elégedetten értékelte a kétnapos gyakorlást a Kamion EB és Fesztivál facebook-oldalán közzétett bejegyzésben:
 
„Sokat javultunk, a futómű jól működik. A sebességváltóhoz is hozzányúltak a srácok, most már gyorsabban megy a fel-le váltás, sokkal magabiztosabban is használom. A legtöbb fejtörést okozó motor is most kicsit jobb lett, úgy tűnik lesz eredménye az újraprogramozott motorvezérlésnek. A köridőm is jobb lett, mint tavaly ősszel, persze ebből még nem érdemes levonni messzemenő következtetéseket, hiszen teljesen mások voltak a körülmények, és az ellenfeleinkről sem tudhatjuk pontosan azt, hogy itt és most mennyit adtak ki magukból. Annyit azért elárulhatok, hogy körülbelül jó egy másodpercet sikerült javulni.”
 
A közeljövőről és a május közepén rajtoló bajnokság esélyeiről is beszélt a magyar pilóta: „Gyakorlatilag a csomag minden része javult, itt Mostban például ötféle fékbetétet is kipróbálhattunk, így akár azt is megtehetjük majd, hogy pályánként variálunk, és különféléket használunk a más-más karakterisztikájú pályára. Pár nap múlva azonban kifejezetten ezért megyek majd ki, és Stefan Honensszel, a főmérnökömmel véglegesítjük a futóművet, a fékeket, a hasmagasságot, egyszóval a végleges konfigurációt a szezonnyitóra. Egyelőre óvatosan, de optimisták vagyunk, ugyanakkor nagyon kemény szezonra számítok, az első öt versenyző között bármi lehetséges, és négy bajnok is lesz a mezőnyben…”
 
A Kamion-Eb 2017-es állandó mezőnye:
 
No. Pilóta Márka Csapat
1 Jochen Hahn (DEU) IVECO Jochen Hahn (DEU)
11 Eduardo Rodrigues (PRT) MAN Eduardo Rodrigues (PRT)
14 José Rodrigues (PRT) MAN Rosé Rodrigues (PRT)
15 Erwin Kleinnagelvoort(NLD) SCANIA Erwin Kleinnagelvoort (NLD)
19 Dominique Orsini (FRA) MERCEDES BENZ Dominique Orsini (FRA)
23 Antonio Albacete (ESP) MAN Truck Sport Lutz Bernau (DEU)
24 Norbert Kiss (HUN) MERCEDES BENZ Tankpool24 Racing (DEU)
27 Gerhard Körber (DEU) IVECO Team Schwabentruck (DEU)
30 Sascha Lenz (DEU) MAN Sascha Lenz (DEU)
33 David Vrsecky (CZE) FREIGHTLINER Buggyra International Racing System (CZE) 
42 Andre Kursim  (DEU) MERCEDES BENZ Tankpool24 Racing (DEU)
44 Stephanie Halm (DEU) MAN Stephanie Halm (DEU)
55 Adam Lacko (CZE) FREIGHTLINER Buggyra International Racing System (CZE)

Fotó: Kiss Norbi facebook
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: