MotoGP

Morbidelli nem hiszi, hogy megismétli Zarco újoncévét

A Marc VDS-nél debütáló Moto2-es világbajnok szerint a francia tavalyi teljesítménye a kevés kivétel közé tartozott. Az olasz versenyző azt is elmondta, ki jelenti számára a referenciát a Hondánál.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Johann Zarco 2017-ben sokakat meglepett azzal, hogy milyen produkcióra volt képes újoncként: a francia motoros több pole-t és dobogós helyezést is szerzett, s nem egyszer a győzelemre is lehetett volna esélye. Hozzá hasonlóan Franco Morbidelli is Moto2-es világbajnokként lép fel idén a királykategóriába, a Marc VDS Hondánál debütáló olasz szerint azonban nem valószínű, hogy meg tudja ismételni a Tech3 motorosának előző évi teljesítményét:
 
„Arra számítanak, vagy inkább abban reménykednek, hogy többé-kevésbé Zarco szintjén leszek” – idézi Morbidellit a Motorsport.com szakoldal. „Mindannyian tudjuk, hogy Zarco a ritka kivételek egyike volt, talán csak Marc Marquez volt hasonló, aki megnyerte a világbajnokságot újoncként. Mindketten remek első szezont teljesítettek a MotoGP-ben. Nem tudom, hogy nekem megvannak-e ehhez a képességeim és nem tudom, hogy sikerülhet-e ezt elérnem, mindenesetre mindent bele fogok adni ezért.”
 
A sepangi tesztet az összesített tabella 17. helyén záró Morbidelli elmondta: Marquez jelenti számára az elsődleges mércét, hiszen a címvédő tavalyi gépével fog menni idén. „Megpróbálok a hatszoros világbajnoktól tanulni, aki a legjobban érti ezt a motort. Természetesen a többi hondásnak is vannak erősségei, de kétségkívül Marc Marquez jelenti a referenciát. A tavalyi adataival hasonlítom össze az enyéimet, hiszen a motor ugyanaz. Nem hiszem, hogy minden fekete-fehér lenne, nyilván alkalmazkodnom kell a kategóriához, a motorhoz, ki kell ismernem a Honda erősségeit. Emellett a motort is hozzá kell illeszteni az én stílusomhoz és igényeimhez.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások