MotoGP

Morbidelli megpróbál rajthoz állni a Sachsenringen

Bár csütörtökön még vár rá egy orvosi vizsgálat, amely után eldöntik, hogy versenyezhet-e a hétvégén az olasz vagy sem, a Moto2-es világbajnok szeretne visszatérni tavalyi egyik győzelme helyszínére.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Franco Morbidelli a Holland TT szombat délelőtti edzésén bukott nagyot, amely során eltört a harmadik kézközépcsontja a bal kezében, emiatt pedig nem is tudott rajthoz állni a vasárnapi versenyen sem. A múlt héten még kérdéses volt, hogy a Sachsenringen el tud-e már indulni, s bár ez még most sem vehető biztosra, a Marc VDS versenyzője megkísérli a visszatérést az előttünk álló hétvégén:
 
„Szépen gyógyul a bal kezem, ezért úgy döntöttem, elutazom Németországba. Az orvosok csinálnak majd néhány ellenőrző vizsgálatot csütörtökön a Sachsenringen, hogy megállapítsák, milyen állapotban vagyok, és utána döntenek arról, hogy versenyezhetek-e vagy sem. Tavaly a hatodik győzelmemet szereztem Németországban, egyúttal a bajnokságban is vezettem, szóval nagyon jó emlékeim vannak a Sachsenringről” – idézi Morbidelli szavait a csapat közleménye.
 
A Marc VDS egyébként felkészült arra az esetre, ha az orvosok mégsem adnának engedélyt neki: a közlemény szerint ebben az esetben csütörtökön jelentenék be, ki helyettesíti a tavalyi Moto2-es világbajnokot a Német Nagydíjon. A csapattárs Thomas Lüthi egyébként a múlt héten Brnóban szerepelt a Honda privát tesztjén, az ott szerzett tapasztalatokra építkezve szeretné begyűjteni első pontjait a MotoGP-ben.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások