MotoGP

Morbidelli: „Ha tudni akarod, hol a határ, muszáj buknod”

Úgy tűnik, hogy Marc Marquez egyedi felkészülésének hamarosan követői lesznek, a Moto2 tavalyi világbajnoka például egyetért a spanyollal abban, hogy a bukások szükségesek ahhoz, hogy a versenyzők megtalálják a motorok határait.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Az évek során a Honda királykategóriás gépe nem éppen a könnyű vezethetőségéről vált ismertté és ezt a téli teszteken a Marc VDS-nél debütáló újonc, Franco Morbidelli is megtapasztalhatta. A 2017-es Moto2-es világbajnok több bukást is elkönyvelhetett a gyakorlásokon, de úgy véli, hogy a határok feszegetése szükséges dolog, példaként Marc Marquezt hozta fel, aki a tavalyi évben rengetegszer esett el edzéseken.
 
„Nem szeretek bukni, a Moto2-ben sem sokszor tettem. De megértem, hogy ha tudni akarod, hol a határ, akkor muszáj esned. Muszáj a maximumra törekedni, ilyenkor pedig nagyon könnyen bukhatsz. Marc megtanította nekünk, hogy a bukásokon keresztül lehet eljutni a motor végső határáig” – olvasható Morbidelli nyilatkozata a Motorsport.com szakoldalon.
 
„Nem szabad túlzásokba esnünk, de ha gyorsan akarunk tanulni, kockáztatnunk kell. Nincs könnyű dolgunk a Hondánkkal, de sokat dolgoztunk azért, hogy a jó irányba haladjunk. Sokat segít az is, hogy hozzáférhetünk a 2017-es gyári Hondák adataihoz. Számomra ez igazi áldás, olyan, mintha a motorkerékpárok bibliáját olvasnám.”
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások