Jegyek

Monteiro: „Sajnálom, ami a nyitóverseny rajtjánál történt”

WTCR
Monteiro: „Sajnálom, ami a nyitóverseny rajtjánál történt”
2017.07.17. 10:50
Felemásan sikerültek a termasi futamok a Honda számára, de a főfutamon aratott kettős győzelem feledtette a nyitóverseny rajtjánál történt ütközést Tiago Monteiro és Michelisz Norbi között. Mindkét versenyző elégedetten készülhet a három hónapos szünetre a véghajrá előtt.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Kettős győzelemmel ért véget a termasi főfutam a Honda számára, miután Nicky Catsburg defektet kapott az élen. Michelisz Norbi idei második, karrierje hetedik sikerét könyvelhette el Argentínában, a magyar pilótának most először sikerült egy évadon belül egynél többször győznie.
 
A nyitófutam sajnos nem sikerült ilyen jól, Tiago Monteiro nekicsúszott Michelisznek a rajt után, Norbi pedig defektet kapott. A portugál három ponttal növelte előnyét Michelisszel szemben az összetettben, Norbinak viszont sikerült felkapaszkodnia a bajnokság harmadik helyére.
„Nagyon örülök az eredménynek, különleges érzés learatni zsinórban a második főfutamos győzelmemet. A csapat nagyszerű munkát végzett a hétvégén, végig magabiztos voltam. Az első verseny óta nem álltam ilyen jó helyen a bajnokságban és a Hondának is sikerült előre kerülnie, ez is mutatja, milyen nagyszerűen dolgozott a csapat” – értékelte a termasi fordulót Michelisz a Honda hivatalos sajtóközleményében.
Monteiro szintén örömmel nyugtázta a kettős győzelmet, azt, hogy Ryo Michigami ismét pontot szerzett és hogy a Honda az erős teljesítménynek köszönhetően vezeti a gyártók pontversenyét. A portugál ezután kitért a nyitófutam rajtjánál történtekre.
 
„Sajnálom, ami történt, meglöktek hátulról, blokkoltak a fékek és koccantam Norbival. A kormánymű elhajlott, ezzel kellett végigcsinálnom mindkét versenyt. Ezek után gondjaim voltak a fékekkel a főfutam kivezető körén és kicsúsztam a sóderágyba. Szerencsére sikerült megmenteni a helyzetet, második lettem és megerősítettem a vezető pozíciómat a bajnokságban.”
„Nagyszerű napunk volt, Norbi és Tiago is kiválóan vezetett, az pedig, ahogy a nyitófutamon történt koccanásukat kezelték, a professzionalizmusukat mutatja” – dicsérte pilótáit a csapatvezető, Alessandro Mariani. „Sokkal hidegebb volt, mint vártuk, sok mindenben támaszkodhattunk a téli teszteken szerzett tapasztalatainkra a gumikkal és a beállításokkal kapcsolatban. Ryo szintén nagyszerű munkát végzett a szörnyű utazás és a tegnapi problémák után.”
 
A WTCC most három hónapos szünetet tart, legközelebb október közepén, Kínában lesz verseny. A szezonból még négy hétvége van hátra.
 
Fotó: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: