Jegyek

„Közel voltam a maradandó károsodáshoz vagy a halálhoz”

WTCR
„Közel voltam a maradandó károsodáshoz vagy a halálhoz”
2017.10.08. 17:31
A portugál versenyző szerint ezt mondták neki az orvosok a barcelonai balesetét követően – a Honda világbajnoki éllovas pilótája újabb részleteket árult el a sérülésének részleteivel kapcsolatban.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Tiago Monteiro még szeptember első napjaiban szenvedett hatalmas balesetet a Honda privát barcelonai tesztje során, amely után két és fél hétig kórházban feküdt. A csapat nagyon kevés tájékoztatást adott a versenyző állapotáról, így csak a közösségi oldalára feltöltött néhány fotóból követhettük a rehabilitációját. Nemrég aztán a WTCC hivatalos oldala egy többrészes videointerjút készített a portugállal, amelyben a baleset körülményeiről és a gyógyulási folyamatról kérdezték a világbajnoki éllovast – a harmadik epizódban Monteiro újabb részleteket árult el, hogy pontosan milyen problémákkal kellett szembenéznie:
 
„A fő gond az elején természetesen az agyrázkódásom és a fejemben képződött két vérrög volt. A vérrögök nyomták a nyakcsigolyákat, a szememet és az idegeket – ezek lehettek volna hatással a versenyzésemre. Ha csak egy kicsivel is több lett volna a vér, alapból nem is igazán tudtam volna mozogni vagy még rosszabb. Nagyon szerencsés voltam: az orvosok azt mondták, hogy közel voltam a maradandó károsodáshoz vagy akár a halálhoz is. Alapvetően az autó mentette meg az életemet: bár az is rendesen megsérült, de így is nagyon ellenállóra lett építve. Inkább a tested az, amely nem bír ki ekkora erőhatásokat.”
 
„Összességében lehetett volna sokkal rosszabb is: most itt vagyok, tudok sétálni, mozogni, és néhány hét múlva százszázalékosan készen fogok állni a versenyzésre. Együtt tudok lenni a családommal, és végső soron ez az, ami számít. Néhány hét elteltével rájössz, hogy bár persze frusztrál a dolog, időt kell adni neki, lépésről lépésre kell haladni, és hálásnak kell lenni, hogy néhány hónap múlva talán már csak nevetni fogunk az egészen”
– bizakodott Monteiro. Már csak az a kérdés, hogy pontosan mikor készült a videó, hiszen a túraautó-világbajnokság 2017-es szezonja néhány nap múlva Ningbóban, Kínában folytatódik – ahhoz, hogy Michelisz Norbi csapattársa is rajthoz állhasson, komoly orvosi vizsgálatokon kell majd megfelelnie.

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: