Jegyek

Monteiro kihagyja Kínát, Tarquini ugrik be a helyére!

WTCR
Monteiro kihagyja Kínát, Tarquini ugrik be a helyére!
2017.10.10. 17:07
A Castrol Honda WTCC-csapata kedd délután közleményben jelentette be, hogy a néhány hete Barcelonában súlyos tesztbalesetet szenvedő Tiago Monteiro nem tud rajthoz állni Ningbóban. A helyét korábbi csapattársa, Gabriele Tarquini veszi át a hétvégén.
 
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk! (x)

Tiago Monteiro még szeptember elején szenvedett komoly tesztbalesetet Barcelonában, amely után két és fél hétig kórházban ápolták. A portugál a múlt héten adott videointerjút a WTCC hivatalos oldalának, amelyből már kiderült, hogy a becsapódás sokkal nagyobb volt annál, mint amit előzetesen kommunikáltak a Hondánál: a világbajnokságot vezető pilótának többek között a látásával voltak komoly gondjai. Bár Monteiro mindent elkövetett annak érdekében, hogy készen álljon a hétvégi, ningbói fordulóra, az orvosok végül nem adták meg az engedélyt neki, így kénytelen kihagyni a kínai futamokat.
 
„Elképesztően csalódott vagyok, hogy nem versenyezhetek Kínában” – nyilatkozta Monteiro a Honda kedd délutáni közleményében. „A teljes csapattal keményen dolgoztunk azért, hogy eljussunk a világbajnokság élére, így ez egy hatalmas csalódás mindenki számára. Sajnos ilyen az emberi szervezet, és az orvosok hihetetlen erőfeszítései ellenére is több időre van szükségem. Mostantól arra koncentrálok, hogy Motegire visszanyerjem a fittségemet, hogy ott folytathassam a bajnoki hadjáratomat. Nagy köszönettel tartozom Gabriele-nek a beugrásért. Remek barát és kiváló csapattársam volt évekig, szóval nála jobban senkinek sem örülnék.”
 
A Castrol Honda egyúttal azt is bejelentette, hogy korábbi versenyzőjük, a jelenleg a Hyundai szolgálatában álló Gabriele Tarquini ugrik be Monteiro helyére Ningbóban, így a 2009-es világbajnok olasz vezeti a harmadik Civicet Michelisz Norbert és Rio Michigami csapattársaként: „Örülök, hogy visszatérhetek a Castrol Honda csapatához ezen a hétvégén, noha jobb lett volna örömtelibb körülmények között. Tiago egy fantasztikus pilóta, aki megérdemelten áll a világbajnokság élén, és nagyon sajnálatos, hogy ki kell hagynia ezt a hétvégét. A legjobbamat fogom nyújtani érte és a csapat számára, és remélem, hogy a Civickel szerzett tapasztalatom, illetve az új pálya segíteni fog abban, hogy erős eredményeket érjek el.”

Fotó: Honda WTCC
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: