WTCR

Monteiro először ült versenyautóba tesztbalesete óta

A portugál versenyző még tavaly szeptemberben bukott nagyot Barcelonában, amely miatt a WTCC utolsó futamait kénytelen volt kihagyni, most azonban fél év után pályára gurult Monzában.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Mi is beszámoltunk róla röviden, hogy néhány WTCR-es csapat – köztük a Michelisz Norbertet foglalkoztató BRC Racing Team is – Monzában tesztel a napokban (sőt, a hyundaios csapathoz csatlakozott a M1RA Európa-kupába igazolt versenyzője, Nagy Dániel is). Pénteken pedig újabb név gurult pályára Tiago Monteiro személyében, aki tavaly szeptemberi barcelonai tesztbalesete óta először ült versenyautóba. A tervek szerint a Boutsen Ginion Racing Hondájával versenyző portugál a TouringCarTimes.com szakoldalnak beszélt az első tapasztalatokról:
 
„Kifejezetten jól éreztem magam. Fizikailag egyáltalán nem okozott problémát” – nyilatkozta Monteiro. „Csak három kört teljesítettem, és kicsit használtam a rázóköveket is, hogy lássam, hogyan viseli a nyakam és a vállam, de egyáltalán nem éreztem fájdalmat. Keményen edzettem, szóval szerintem ilyen szempontból minden rendben van. A fő kétséget a szemem jelentette, amely még nem javult meg teljesen, és érezhető, hogy a látásomon még van mit javítani.”
 
„Most még igazából nem is tértem vissza: ez a teszt igazából arra van, hogy felmérjük a fittségemet és megnézzük, min kell még dolgoznunk. Nem az autó fejlesztése van a fókuszban, hanem az, hogy én hogyan érzem magam. Tudom, hogy vannak még problémák és szemeim reakciója még nem tökéletes, de az orvosok optimisták, hogy hamarosan az is helyreáll és csak idő kérdése a dolog. A célom továbbra is az, hogy rajthoz álljak Marrakeshben. Az előző hónapban sok minden változott, s remélhetőleg ez továbbra is így lesz, de szerintem még így is az utolsó héten vagy előtte fogunk döntést hozni.”


Fotó: Honda Racing


Hozzászólások