MotoGP

Módosított aero-idomot próbálgatott a mugellói teszten Lorenzo

A KTM kivételével a MotoGP összes gyári alakulata az Olasz Nagydíj helyszínén gyakorolt csütörtökön, az időjárás azonban nem volt túl kegyes hozzájuk, délután ugyanis még egy kis jégeső is megnehezítette a dolgukat.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

A hétfői kollektív jerezi teszt után néhány istálló Mugello felé vette az irányt: egész konkrétan a gyári alakulatok közül csak a KTM nem volt jelen, azaz Olaszországban gyakorolt a Repsol Honda, a Movistar Yamaha, a Ducati Team, a Suzuki és a Gresini Aprilia is, emellett pályára gurult az LCR Honda, valamint néhány Moto2-es csapat is.

Túl sok hivatalos információ nem látott napvilágot a csütörtöki körözésről, ami privát tesztről lévén szó nem is meglepő. Egyedül a Ducati adott ki rövid tájékoztatást: e szerint Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo a kiszámíthatatlan időjárás miatt – délután még jégeső is borzolta a kedélyeket! – nem tesztelt semmi komoly fejlesztést, a spanyol viszont kipróbált egy új vázat és egy enyhén módosított aero-burkolatot. Lorenzo a szezon eddigi részében többször elmondta, hogy a GP18-as Ducatival nem működik jól együtt a tavaly óta használt idom, amelyre viszont elmondása szerint szüksége van ahhoz, hogy magabiztosan érezze magát a nyeregben.

Hivatalos időmérés sem volt, ám sajtóinformációk szerint Marc Marquez motorozta a legjobb időt, megelőzve Cal Crutchlow-t, Doviziosót, valamint a Yamahákat, akik közül Maverick Vinales volt állítólag a gyorsabb. Néhányan elvileg még péntekre is a pályán maradnak – mindenesetre addig is íme, néhány fotó és videó a csütörtöki tesztről:
Fotók: Ducati Team, Suzuki Racing, Mugello Circuit


Hozzászólások