Superbike

Mit kell tudni az új argentin pályáról?

A Superbike-vb mezőnye először látogat el a dél-amerikai országba, de nem a MotoGP-ből jól ismert termasi pályán teszik a tiszteletüket – összeszedtük, mit érdemes tudni a Circuito San Juan Villicumról és az előttünk álló versenyhétvégéről.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

- A Circuito San Juan Villicum egy vadonatúj versenypálya Argentínában, így értelemszerűen a WSBK lesz az első világbajnoki szintű versenysorozat, amely ellátogat oda.
- Ez lesz a 48. helyszín a Superbike-vb történetében – legutóbb 2015-ben Buriram csatlakozott új pályaként a versenynaptárhoz.
- De nemcsak a San Juan-i pályára, hanem Argentínába is először versenyeznek majd a superbike-osok: ez lesz a 24. különböző ország, amely vendégül látja a szériát.
- A pálya 4266 méter hosszú, ennek jó negyedét, egész pontosan 1039 métert a rajt-cél egyenes teszi ki.
- Összesen 19 kanyar található rajta, ebből 11 balos és 8 jobbos, maga a nyomvonal pedig az óramutató járásával ellentétes irányú.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások