MotoGP

Mir minél hamarabb fellépne a MotoGP-be

Nem szeretne sokáig a középső kategóriában szerepelni a tavalyi Moto3-as világbajnok, akinek fontosabb, hogy minél hamarabb a legnagyobbak között szerepelhessen, mint a Moto2-es cím.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Joan Mir 2017-ben, mindössze második teljes Moto3-as szezonjában világbajnok lett – méghozzá régen látott domináns teljesítménnyel. Ennek köszönhetően pedig idén már a Marc VDS Moto2-es alakulatában húzza majd a gázt, s bár az előszezon nem alakult a legjobban a spanyol számára – az egyik jerezi teszten edzés közben elszenvedett vállsérülés miatt ki kellett hagynia –, így is felmerült, hogy akár már jövőre feljebb léphet a MotoGP-be: a Motorsport.com szakoldal a Repsol Hondát és a Suzukit is említi, ahol Dani Pedrosa vagy Andrea Iannone helyét vehetné át esetleg az ifjú motoros.

Amikor Mirt arról kérdeznék, hogy szeretne-e minél hamarabb a királykategóriában szerepelni vagy előbb a Moto2-ben is fel akar jutni a csúcsra, egyértelmű választ adott: „Inkább feljebb lépnék. Elvégre nem akarunk sokáig a Moto2-ben maradni. De tisztában vagyok azzal is, hogy ha nem állok készen, akkor nem fogom ezt meglépni. Szeretném folytatni a fejlődésemet, ami eddig igen jól haladt. Tűrhető eredményekkel debütáltam a Moto3-ban, tavaly már világbajnok voltam, idén pedig ennél az erős csapatnál szerepelhetek” – idézi a 20 éves versenyzőt a Motorsport.com.

Az idén a középső géposztályban Alex Marquez oldalán versenyző spanyol szerint egyébként csak a MotoGP-ben lehet mindent alaposan megtanulni, ezért is lépne fel minél hamarabb: „A Moto2 elég komplikált, szinte mindenben egyenlő a mezőny, de talán nem tanulunk meg annyi mindent az elektronikáról. Ahol viszont mindent megtanulhatunk, az a MotoGP” – magyarázta Mir, aki hozzátette: ugyan jelenlegi szerződésében nincs olyan záradék, ami garantálja az automatikus királykategóriás szereplést, de úgy érzi, ha jól teljesít a Moto2-ben, a csapatok úgyis meg fogják őt keresni az ajánlataikkal.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások