Jegyek

Minden eddiginél bővebb versenynaptár jöhet

Formula-E
Minden eddiginél bővebb versenynaptár jöhet
2017.06.19. 19:06
A Motorsport Világtanács hétfőn kiadta a Formula-E negyedik, 2017/2018-as idényének előzetes menetrendjét, amelyben számos új helyszín és összesen 14 futam szerepel.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Ha rápillantunk a Motorsport Világtanács ma délután kiadott előzetes versenynaptárára, az első, ami szembetűnhet, hogy az előző idényekkel ellentétben nem ősszel, hanem csak decemberben rajtolna a 2017/2018-as bajnokság. Ennek oka, hogy a jelenleg is futó harmadik szezonban is óriási rések voltak a programban: volt, hogy több hónap is eltelt két verseny között, ezt pedig igyekeznek elkerülni a szervezők.
 
Viszont hiába a későbbi kezdés, így is az eddigi leghosszabb évad lehet a Formula-E történetének negyedik idénye. A 2017-es naptári évre csak a duplafordulós hongkongi nyitány esne, de az első 2018-as hónapokban több új helyszín is bemutatkozna: a chilei Santiago és a brazíliai Sao Pauolo mellett ilyen lesz Róma is, amely az első európai fordulónak ad majd otthont.
 
Az egyik legnagyobb kikerülő helyszín egyértelműen Monaco, viszont a jelenlegi naptártervezetben van még két kérdőjeles pont is. Az egyik németországi verseny pontos helyszíne – München vagy az elektromos szériának eddig is otthont adó, a Formula-E-t viszont nem szívesen vendégül látó Berlin lehet a befutó –, míg a másik a június eleji futam, amelyre a Motorsport.com szerint Zürichnek lehet a legnagyobb esélye. A szezon ezúttal is a két észak-amerikai duplafordulós hétvégével zárulna.
 
A Formula-E 2017/2018-as szezonjának előzetes versenynaptára:
December 2-3.: Hongkong *
Január 13.: Marrakesh
Február 3.: Santiago
Március 3.: Mexikóváros
Április 17.: Sao Paulo
Április 14.: Róma
Április 28.: Párizs
Május 19.: Németország (Berlin/München?)
Június 9.: ??? (Zürich?, Moszkva?)
Július 7-8.: New York *
Július 28-29.: Montreal *

* Duplafordulós hétvége

Fotó: Formula-E Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: