Egyéb autósport

Minden, amit az idei Nagy Futamról tudni kell

Immár hetedik alkalommal rendezik meg Budapest belvárosában a május 1-jei eseményt, amelyen tavalyhoz hasonlóan Max Verstappen a legnagyobb sztár, de először láthatunk itthon Formula-E-autót is bemutatózni.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

2012 óta hagyomány, hogy május 1-jén autósportos bemutatót rendeznek Budapest belvárosában, s az esemény 2013 óta Nagy Futam névre hallgat, így ez már a hetedik ilyen esemény lesz. Ahogy a szervező Hungaroring Sport Zrt. honlapja fogalmaz: „Ez a rendezvény minden évben jó alkalmat nyújt arra, hogy a nézők testközelből is láthassák a versenygépeket, személyesen találkozzanak a pilótákkal, és ehhez még csak messzire sem kell menni, hiszen az utcai parádé gyönyörű fővárosunk belvárosában, az Erzsébet tér – Andrássy út – Oktogon útvonalon zajlik.”

A legnagyobb sztár kétségkívül Max Verstappen lesz, aki tavaly már ellátogatott a Nagy Futamra, s idén is ő képviseli a Formula-1-es egy Red Bull volánjánál. A másik nagy szenzáció pedig az lesz, hogy először láthatunk itthon Formula-E-autót bemutatózni: a sorozat promótere, az ABB szervezésében Jerome d’Ambrosio fog parádézni egy második generációs gép autóval. Ennek kapcsán friss hír egyébként, hogy Alejandro Agag, az elektromos bajnokság első embere megerősítette, hogy érdeklődnek egy esetleges budapesti verseny rendezése iránt is.
Ami a további programot illeti: „Formulaautók, oldtimerek, túraautó- és ralibemutató – ebből a buliból a két Norbi, Michelisz és Kiss sem maradhat ki, mint ahogy felvonulnak a hazai autósport további sztárjai is, például az idén a ralikrossz világbajnokságon induló Szabó Krisztián, vagy a Dakar-ralin 14 alkalommal rajthoz álló Szalay Balázs. Május 1-jén 8 órától 13 óráig megnyitjuk a paddockot a nézők előtt, ekkor nyílik lehetőség a bokszutca-látogatásra, majd 14 órakor elrajtol a háromórás show a Formula-1-es Aston Martin Red Bull Racing részvételével. A VIP-terasz ezúttal is az Akvárium Klubban kap helyet” – olvasható a Hungaroring oldalán.

Az esemény miatt természetesen számos forgalmi korlátozás lép életbe Budapesten, részben már kedd estétől, természetesen főként az említett Erzsébet tér, Andrássy út, Oktogon útvonal mentén – erről ITT lehet részletesen tájékozódni. Aki pedig még a Nagy Futamról szeretne további információk találni, az ITT tudja megtenni.

Forrás és fotó: Hungaroring


Hozzászólások