Jegyek

Milyen messze van a KTM a pontszerzéstől?

MotoGP
Milyen messze van a KTM a pontszerzéstől?
2017.03.19. 18:16
Bár a MotoGP mezőnyéhez idén csatlakozó osztrák gyártó versenyzői az utolsó pozíciókat sajátították ki a múlt heti katari teszten, Bradley Smith szerint nem teljesen elképzelhetetlen, hogy beférjenek a pontszerző zónába.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Hiába előzte meg alapos felkészülés és számos teszt a KTM debütálását, az első kollektív gyakorlások alkalmával egyértelműen sereghajtóként szerepeltek a királykategóriában. Sőt, igazából épp az utolsó, katari teszten tűnt a legegyértelműbbnek a lemaradásuk: a két állandó versenyző, Pol Espargaro és Bradley Smith, valamint a tesztpilóta Mika Kallio az utolsó három helyen végeztek.
 
Ehhez még hozzájön az is, hogy a spanyol versenyző szerint az osztrákok legújabb motorfejlesztése sem vált be, így egy régebbi specifikációval fognak rajthoz állni a jövő hétvégi idénynyitón, ám Smith ennek ellenére szeretné, ha a pontszerzésért szállhatnának harcba a Katari Nagydíjon:
„Úgy gondolom, közel vagyunk az előttünk álló két sráchoz” – utalt az apriliás újonc Sam Lowesre és a sérülésből visszatérő Tito Rabatra a brit, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „A következő bolyhoz képest viszont már nagyobb a lemaradásunk, márpedig oda kell kerülnünk, ha pontot akarunk szerezni. Ha megnézzük a köridőket, akkor lehet, hogy fél másodpercet kellene találnunk valahol. Ha 1:55-ös időt tudnánk futni az időmérőn, az biztató eredmény lenne, de ez függ természetesen a pályaviszonyoktól is.”
 
„Jó lenne úgy megérkezni ide, hogy a pontokért harcolhatunk – ez talán kicsit optimista elképzelés, de helyezzük magasra a lécet, aztán meglátjuk, hogy el tudjuk-e érni a céljainkat. Úgy érzem, egy körön nagyjából fél másodpercre vagyunk a 15. helytől, versenytempó tekintetében viszont talán csak két-három tizedre” – vélekedett Smith.

Fotó: zimbio
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: