MotoGP

Miller: „Itt az ideje éretté válni, és ez kezd is kifizetődni”

Még az eddiginél is keményebben dolgozik a Pramac Racing ausztrál motorosa, aki Austinban közel három év után állhatott dobogóra, s akinek a célja továbbra is az, hogy gyári üléshez jusson.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Részben persze Marc Marquez és Cal Crutchlow előtte történő bukásának is köszönhetően Jack Miller végzett a harmadik helyen az Amerikai Nagydíjon, ezzel pedig a 2016-os asseni meglepetésgyőzelme óta első ízben állhatott fel a dobogóra. Amikor arról kérdezték, hogy a remek idénykezdet a 2019-es Ducatira való váltásnak köszönhető-e, így felelt a pramacos: „Ez egy lépésről lépésre történő fejlődés, nem egyetlen éjszaka történt. Már tavaly is tudtam, hogy ez döntő fontosságú év lesz. Még keményebben kezdtem el dolgozni, mint korábban. Egyszerűen csak gyűjtöm az évek tapasztalatát. 24 éves vagyok, itt az ideje éretté válni, és ezt kihasználni. És el is kezdődött kifizetődni.”

Miller harmadik helyét a hajrában Andrea Dovizioso fenyegette annak köszönhetően, hogy az ausztrál elölre és hátulra is a lágy keverékű gumit rakatta fel.  „Láttam, hogy nem tudom tartani a tempójukat (az előtte haladó Rinsét és Rossiét – a szerk.), ezért inkább a mögöttem érkező srácra figyeltem. Majdnem sikerült hat másodpercre növelnem az előnyömet Doviziosóval szemben, aztán láttam, hogy már csak 5,4 másodperc, öt másodperc, 3,9 másodperc, és azt gondoltam: ’jaj, ne, érkezik’. Az utolsó körre tartalékoltam, akkor pedig mindent bele kellett adnom, mert Dovi ott volt a sarkamban” – idézi Millert a Motorsport.com szakportál.

A fiatal motoros harmadik helyével mindkét gyári ducatist megelőzte Austinban, de főként annak van jelentősége, hogy Danilo Petruccit már sorozatban másodszor győzte le, hiszen Miller kimondva-kimondatlanul az ő helyére pályázik, s a bolognaiaknál is elismerték, hogy az egyéves szerződés lejárta után nem biztos az olasz helye és a pramacos lehet a fő jelölt a pótlására: „Egyértelmű, hogy a célom egy gyári ülés, nagyon örülnék neki, ha az egy Ducati lenne. Úgy vélem, remek munkát végzünk eddig, folyamatosan legyőzzük az időmérőn Danilót, az utóbbi két futamon pedig előtte is végeztem. Jól kezdtük a szezont, de az utóbbi években is erős voltam az idény elején, aztán majd meglátjuk úgy Mugello környékén, hogy tartani tudjuk-e ezt a formát. Remélhetőleg idén sikerülni fog.”

Fotó: Pramac Racing


Hozzászólások