Jegyek

Mikor és hol rendezik a MotoGP téli tesztjeit?

MotoGP
Mikor és hol rendezik a MotoGP téli tesztjeit?
2017.01.03. 11:44
Bár a katari szezonnyitóig még bő két és fél hónap van hátra, addig már nem kell ilyen sokat várnunk, hogy újra a versenypályán láthassuk a motorokat: íme, a gyorsasági motoros vb három kategóriájának téli tesztprogramja!
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

December 1-jétől január végéig teszttilalom van érvényben a MotoGP három géposztálya számára: ebben a közel két hónapban a csapatok nem gyakorolhatnak a hivatalos versenyzőikkel. A korlátozás tehát nem vonatkozik a tesztpilótákra: ezért is fordulhat elő, hogy Casey Stoner és Michele Pirro például már január 25-én pályára gurul Sepangban, hogy többek között azt vizsgálják, milyen megoldással tudná a Ducati kompenzálni a szárnyacskák betiltását.
 
Január 30-án azonban véget ér a várakozás a teljes mezőny számára, ekkor ugyanis megkezdődik az első kollektív téli teszt, méghozzá szokás szerint a már említett malajziai pályán. A háromnapos gyakorlás után február közepén tavalyhoz hasonlóan Phillip Island felé veszik az irányt a királykategória szereplői, míg a felkészülésüket Katarban, két héttel az ottani évadnyitó előtt zárják.
 
Eközben a Moto2-eseknek és a Moto3-asoknak egészen március elejéig kell várniuk az első hivatalos tesztjükre – bár nyilván lesznek még privát gyakorlások is –, amelyre a spanyolországi Jerezben kerül majd sor, míg a két kisebb géposztály mezőnye nem sokkal a MotoGP-sek után szintén ellátogat a Losail International Circuit versenypályára. Íme tehát, a gyorsasági motoros világbajnokság 2017-es előszezoni programja:
 
Január 30. - Február 1.: MotoGP, Sepang
Február 15-17.: MotoGP, Phillip Island
Március 8-10.: Moto2 és Moto3, Jerez
Március 10-12.: MotoGP, Katar
Március 17-19.: Moto2 és Moto3, Katar

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: