Egyéb autósport

Mick Schumacher: „Lépésről lépésre építjük fel a hétvégét”

Az előttünk álló hétvége egyik legnagyobb kérdése, vajon ki lesz a Forma-3 idei Európa-bajnoka? A hockenheimi szezonzáró előtt három pilótának van még matematikai esélye a bajnoki címre: a 49 pontos előnnyel vezető Mick Schumachernek, az őt üldöző Dan Ticktumnak és a német pilótától 69 egységnyi hátrányban lévő Marcus Armstrongnak.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Vélhetően maguk a szervezők sem gondolták volna a szezon elején, hogy idén ennyire az érdeklődés középpontjába kerül a Formula-3-as Európa-bajnokság. Persze ezt egyetlen pilótának, Mick Schumachernek köszönhetik, ugyanis az F1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a fia olyan második félévet produkált a sorozatban, hogy sokan már-már az édesapjának méltó utódát látják benne. A 19 éves német pilóta ugyanis a nyári, Spában megnyert futam után elképesztő sorozatba kezdett, nyert Misanóban, Silverstone-ban, majd a nürburgringi és a spielbergi hétvégén ötször első, egyszer második lett, így 49 pontos előnnyel érkezik a szezonzáróra legnagyobb vetélytársa, a Red Bull által támogatott Dan Ticktum, illetve további 20 egységgel a Ferrari junior programjának tagja, Marcus Armstrong előtt. Az már biztos, hármójuk közül kerül ki az idei Európa-bajnok, ám nem sokat tévedünk, ha azt írjuk, ezt már csak elveszítheti Mick Schumacher.

„Nem tagadom, elégedett vagyok az idei szezonommal, főleg annak második felével. Kifizetődött az a kemény munka, amit az év elejétől kezdve végeztünk. Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy Hockenheimben se okozzunk csalódást, ráadásul itt is építhetünk az elmúlt időszak tapasztalataira. Tudom, hogy egy döntő szakaszhoz érkezett el a pályafutásom, és nagyon jók az esélyeim a bajnoki címre, de nem változtatunk az eddigieken, és lépésről lépésre építjük fel a sorsdöntő hétvégét is” – nyilatkozta a speedweek.com-nak Mick Schumacher.

Legnagyobb riválisa, Dan Ticktum elismeri, voltak hullámvölgyek az idei szezonjában, de készen áll a nagy csatára, és még nem mondott le a bajnoki címről. „A tempónk egész szezonban versenyképes volt, és abban mindenki biztos lehet, hogy Hockenheimben mindent beleadok majd. Persze tudom jól, ez a pálya inkább Micknek és a Prema csapatnak kedvez, és nehéz lesz őket legyőzni, de amíg matematikailag esély van, azt megpróbálom kihasználni” – jelentette ki Ticktum. Marcus Armstrong tisztában van azzal, hogy számára szinte elérhetetlen az Európa-bajnoki cím, de ugyanakkor még esélyes arra, hogy ő legyen az Év újonca, és ezért a címért a Prema orosz pilótájával, a Spielbergben pályafutása első F3-as győzelmét arató orosz Robert Shvartzmannal kell megküzdenie.

Fotó: F3 Media


Hozzászólások