Egyéb autósport

Mick Schumacher: „Egy tökéletes autót könnyű vezetni”

A hétszeres F1-es világbajnok fia úgy véli, a Spában elért-pole pozíció volt az, ami elindította azon az úton, hogy azóta hat futamot nyert, és az F3-as sorozat bajnokesélyesévé nőtte ki magát. Jean Todt szerint minden esélye megvan arra Micknek, hogy bemutatkozhasson a Formula-1-ben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Vélhetően még maga Mick Schumacher sem gondolta volna azt a nyár közepén, hogy szeptemberre őt tartják majd a legesélyesebbnek a Formula-3-as Európa-bajnokság 2018-as szezonjának bajnoki címére. Aztán történt valami, aminek a segítségével Spa-Francorchampsban áttört egy gátat – ott szerezte meg első pole-pozícióját és nyerte meg első versenyét a kategóriában, ahol édesapja, Michael Schumacher bemutatkozott az F1-ben, majd az első futamát is itt nyerte a száguldó cirkuszban –, és tíz futamból hatot megnyert, a bajnoki összetettben pedig már csak három pont a hátránya Dan Ticktum mögött, aki ugyanezen időszak alatt egy viadalon lett első. Ráadásul legutóbb olyan bravúrt hajtott végre, hogy egy versenyhétvége alatt mindhárom futamon őt intették le elsőként. Hasonló teljesítményre ebben a sorozatban korábban csak Max Verstappen, Esteban Ocon és Lance Stroll volt képes.
„Spa után történt valami, nem tudom pontosan megmondani, hogy micsoda, de azóta vagyunk gyorsak, nem számít, milyen pályán vagyunk. Örülök, hogy elértük ezt a szintet, és azon dolgozom, hogy meg is tartsam magam itt. Persze mindez nemcsak az én érdemem, ugyanis a csapatom egy tökéletes autót rak alám, amit egyáltalán nem nehéz vezetnem. Egyszerre gyors az egyenesekben és a kanyarokban is, így sokkal könnyebb vezetnem akkor is, ha a határaimat feszegetem” – állította a 19 éves német pilóta.

Két versenyhétvége van hátra a bajnokságból, és mind Spielbergben, mind pedig Hockenheimben három-három futamot rendeznek. Ráadásul mindkét pálya kedvez Mick Schumacher stílusának. „A Forma-3-ban minden futamon a maximumot kell nyújtani, és ha ez megvan, akkor esélyem lehet arra, hogy megnyerjem a bajnokságot. Ám bármi megtörténhet egy pillanat alatt, így kizárólag csak versenyről versenyre próbálok előre gondolkodni. Hogy bajnok lehetek? Nos, majd az utolsó futam után nézzük meg, mire lesz majd a megszerzett pontmennyiségem elég” – mondta Mick Schumacher.

Az FIA elnöke, Jean Todt, aki korábban Michael Schumacher csapatfőnöke volt a Ferrarinál, úgy véli, Mick jól bírja a nyomást, ami a vállára nehezedik. „Nagyszerű versenyző, akinek még rengeteg a tanulnivalója. Azonban a mostani fejlődését látva abszolút nem zárhatjuk ki, hogy bekerül az F1-be is. Fiatal, tehetséges, mi kellene még ahhoz, hogy lehetőséget kapjon” – jelentette ki Jean Todt.

Fotó: Mick Schumacher Facebook


Hozzászólások