Jegyek

Michelisz véget vetne a Citroën termasi egyeduralmának

WTCR
Michelisz véget vetne a Citroën termasi egyeduralmának
2017.07.13. 15:14
Bizakodva készül az argentin versenyhétvégére a Honda magyar versenyzője, aki szerint a francia márka előző években látott dominanciája után idén roppant kiélezett küzdelemre lehet számítani a termasi pályán.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Michelisz Norbert a múlt hétvégén Németországban, a TCR oscherslebeni fordulóján tett látogatást, ahol csapata, a M1RA fennállása legrosszabb versenyeit teljesítette, hiszen Tassi Attila és Roberto Colciago is nulla ponttal távozott. Norbi szerint ez elkerülhetetlen volt a szezon egy pontján, az istálló tagjai pedig csak erőt merítenek ebből a további munkához, ő maga pedig már csak a soron következő kihívásra, a túraautó-világbajnokság argentínai megmérettetésére koncentrál, elmondása szerint ugyanis most ez a legfontosabb:

„Egy remek sorozat közepén vagyok a WTCC-ben, hiszen az elmúlt két fordulóban lényegében lefeleztem a lemaradásomat a bajnoki éllovashoz képest. Visszatértem az esélyesek közé, aminek hatására régóta vágyott magabiztosságot, erőt és tettvágyat érzek magamban” – írja versenyzői blogjának legfrissebb bejegyzésében Michelisz. „Jó példa erre, hogy a felkészülés során a tavalyi argentínai verseny kapcsán sem az a jelenet jutott az eszembe a legtöbbször, ahogyan José María López és Yvan Muller egyszerre támadva cserkészett be engem az első helyen, hanem inkább a rajt és az első körök pillanatai, amikor megelőztem Lópezt, és az élre álltam. Most egyáltalán nem esik nehezemre pozitívan gondolkodni. Kedden a repülőtéren Bári Gergővel és Juhász Szabival várakozva is csak az járt a fejemben, hogy legyünk már ott, hadd üljek már autóba!”
Az összetettben negyedik helyen álló pilóta szerint a tavalyi teljesítmény az elmúlt versenyeken látott forma is bizakodásra adhat okot: „Már csak azért is várom már a szabadedzéseket, mert a tavalyi kiváló szereplésünkre még nem találtuk meg a pontos magyarázatot. Előtte ez a pálya kifejezetten kedvezőtlen volt a Hondának a nyújtott kanyarok és a sok egyenes miatt. Ehhez képest nekem sikerült megszereznem a második helyet az időmérőn, sokáig vezettem is a főfutamot, az akkor még Hondát vezető Rob Huff pedig mindkét versenyen felállt a dobogóra (második és harmadik lett). Ebből kiindulva lehetünk bizakodóak, hiszen azt már láttuk a szezon eddigi részében, hogy motorerőben is milyen sokat fejlődött a télen a Honda, így már az egyenesek sem jelentenek akkora hátrányt, mint azelőtt.”

„Ebből a szempontból önbizalmat ad a tudat, hogy a legutóbbi két helyszínen enyém volt a pole pozíció, mert tisztában vagyok azzal, hogy megvan a tempóm. A kettő közül is főleg inkább a nürburgringi időmérős első hely a fontosabb most lélektanilag, mert az a pálya a karakterisztikáját tekintve papíron még kedvezőtlenebb volt nekünk, mint az argentin. Ha akkor sikerült, most is sikerülhet! Tegyük hozzá, ehhez a kvalifikáción biztosan tökéletes körre lesz szükség. Miközben legutóbb Portugália előtt ki mertem jelenteni, hogy a Honda lesz a referencia, addig most ezt nem tenném meg. Argentínában három márka (Citroën, Honda, Volvo) kiegyenlített küzdelme várható, így nem mondanám, hogy én vagyok az esélyes. Pontosabban itt nem lesz egy esélyes.”

Michelisz szerint a tavalyival teljesen megegyező büntetősúlyok miatt arra lehet számítani, hogy idén valamelyest közelebb kerülnek majd a Citroënekhez, amelyek az előző években az összes futamot megnyerték ezen a pályán. Huffot mindenképp az esélyesek között tartja számon, de úgy érzi, a két helyi pilóta, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami is villanthat Termasban. Norbi célja ennek ellenére az, hogy ő szakítsa meg a Citroënek egyeduralmát a dél-amerikai helyszínen. „Ha választanom kellene, akkor azt mondanám, hogy inkább a főfutamon szakadjon meg a szériájuk. És ebből kitalálhatjátok, hogy milyen célokkal utaztam végig azt a harminc órát” – zárta gondolatait a hosszú kiutazásra is utalva Norbi.

Forrás: Michelisz Norbi versenyzői blogja; Fotók: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: