WTCR

Michelisz: „Csodás családom van, végső soron pedig csak ez számít”

Sportszerű jelenetsorok váltották egymást a WTCC idei utolsó futamát követően. Katarban a bajnokság első három helyezettje, Thed Björk, Michelisz Norbi és Tom Chilton osztották meg egymással és a rajongókkal az érzéseiket.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Chilton a WTCC hivatalos levezető műsorában, az Over the line-ban visszaidézte az idény eleji élményeit a Hungaroringről. „Imádom a magyar szurkolókat és az országot. Emlékszem, hogy Norbi mennyire le volt hangolva a versenyek után, mert nem úgy sikerült a hétvégéje, ahogy szerette volna. Hazai pályán mindig a lehető legjobb eredményt szeretné elérni. Akkor ott felkötötte a nadrágját, egyre gyorsabb és gyorsabb lett, nagyon keményen küzdött a végéig.”
 
A brit versenyző felidézte Michelisz hat első soros indulását az év második felében, mire Norbi tréfálkozva megjegyezte, hogy lehetett volna hét is. A riporter ezek után őt kérdezte arról, hogy milyen érzések kavarognak benne. „Csalódott vagyok. Igyekszem mindig mindenben a pozitívumot keresni, mert hiszem, hogy amit kifelé mutatsz, azt kapod vissza. Nagyon meg akartam nyerni ezt a bajnokságot, csütörtök este is nagyon magabiztosan tértem nyugovóra, úgy éreztem, hogy nagyon közel van a cél.”
„Frusztrál a kihagyott lehetőség, de ez nem a világ vége, vannak ennél nagyobb problémák is. A WTCC-ben most futottam a legerősebb évemet, igaz, nem most voltam a legszerencsésebb. Ha viszont az egész életemre tekintek, azt kell mondjam, hogy nagyon szerencsés vagyok, van egy csapatom, egy csodaszép feleségem, egy gyönyörű kislányom, végső soron pedig csak ezek számítanak.” Norbi ezután megölelte a világbajnok Thed Björköt, aki elismerő szavakkal illette magyar ellenfelét, elmondta, hogy Michelisz nagyon keményen küzdött és komolyan megnehezítette a dolgát.
 
Norbi ezt követően így folytatta: „A szezon elején tudtam, hogy a kiegyensúlyozottság lesz a siker kulcsa. Őszintén mondom, hogy Thed megérdemelte a címet, ő teljesített közülünk a legkiegyensúlyozottabban. Kívülről ez könnyűnek tűnik, de ebben az erős mezőnyben, ahol állandó harc van az élen, ez közel sem az. Nagyon megérdemelted, gratulálok” – fordult vissza riválisához a magyar versenyző. Björk megjegyezte, hogy Norbi néha eszméletlenül gyors volt az év során, aki erre csak annyit mondott: „Sajnos ez nem volt elég. A gyorsaság csak egy dolog.”
 
Fotó: WTCC Media


Hozzászólások