Jegyek

Michelisz pole-jai plusz tíz kilót jelentenek a Hondának

WTCR
Michelisz pole-jai plusz tíz kilót jelentenek a Hondának
2017.07.12. 08:30
Van hátránya is annak, ha egy gyártó versenyzője túl jól szerepel a WTCC egyes fordulóin: az Argentínára kiadott büntetősúly-táblázaton ismét nehezebbé váltak a Civicek – igaz, a Citroënek így is több ballasztot cipelnek majd magukkal.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

A kompenzációs súlyokat rendre az utolsó három helyszínen elért eredmények alapján kalkulálják a túraautó-vb illetékesei, így nem meglepő, hogy részben Michelisz Norbert nürburgringi és Vila Real-i pole-pozícióinak köszönhetően a Honda valamelyest nehezebb lett, mint volt legutóbb Portugáliában. Egész pontosan plusz tíz kilót kapnak a Civicek az előző fordulóhoz képest, így 60 kilót kénytelenek magukkal cipelni az előttünk álló hétvégén Termas de Río Hondóban.
 
A helyzetük azonban így sem vészes, ugyanis a Citroënek a maximális 80 kilós ballasztot kapják, így a szezon első két versenye után ismét övék lesz a legnehezebb autó, míg a Volvo ugyan könnyül Vila Realhoz képest, ám így is ugyanolyan nehezek lesznek, mint a Hondák. A Chevrolet-k azonban megszabadulnak az összes büntetősúlyuktól, így ugyanúgy a gyári alapértéken körözhetnek majd Argentínában, mint az ugyancsak privát Lada Vesták.
 
Büntetősúlyok – Termas de Río Hondo:
Citroen C-Elysée: +80 kg
Honda Civic: +60 kg
Volvo S60: +60 kg
Chevrolet RML Cruze: 0 kg
Lada Vesta: 0 kg

Fotó: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: