WTCR

Michelisz Norbi: Nagyobb az esély, mint tavaly

A harmadik helyen tölti a WTCR nyári szünetét a BRC Racing Team magyar pilótája, aki reméli, hogy a szezon első felében elszenvedett balszerencsés helyzetek után innen már csak felfelé vezethet az útja.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Felemás érzések vannak Michelisz Norbertben a jelenlegi bajnoki helyezése kapcsán: a szezon előtt még csalódott lett volna, ha a nyári szünetet a harmadik helyen tölti, az eddigi balszerencse-áradat fényében azonban mégis tud örülni a mostani állásnak. „Nem számoltam össze, hogy hány pontot veszítettem a peches szituációk miatt, de nem is kell, mert enélkül is tudom, hogy sokkal többet, mint az a 26 pont, ami jelenleg a hátrányom az első helyezetthez képest. Rögtön a szezon első időmérőjén egy jó pole pozíciós esélytől estem el Marokkóban azzal, hogy felrobbant a motor az autómban, de az időmérőn így is elért második helyből sem lehetett dobogó, mert a motorcsere miatt a mezőny végére küldtek.”

„Aztán Portugáliában a tömegbalesettel rajtoló futam újraindításánál az első helyről mehettem volna, de megsérült a bukókeretem, így az FIA ellenőrei leparancsoltak a pályáról. Végül Szlovákiában az első időmérőn második lettem, de egy turbókalibrációs hiba miatt három Hyundait, köztük engem is kizártak utólag”
– írta a magyar pilóta versenyzői blogjának legfrissebb bejegyzésében. „Ez három potenciális futamgyőzelem, de rosszabb esetben is dobogós helyezés, ami elúszott. Az, hogy így is harmadik vagyok, rengeteg erőt ad és megerősít abban, hogy mindegy, mi történik körülöttem, nekem csak lehajtott fejjel mennem kell előre a célom elérése érdekében.”
Norbi elmondása szerint a tavalyi, katari fékhiba miatt elbukott vb-cím erősebbé és érettebb pilótává tette: „Tavaly volt olyan pillanat, amikor elkeseredettségemben túlságosan könnyen kimondtam, hogy itt a vége, de idén ez nem fordulhatott elő a legrosszabb helyzetben sem. Többé nem adom fel a harcot, és ha bajnok akarok lenni, nem is tehetem. Az látszik, hogy a tempómmal nincsen gond, idén már háromszor nyertem meg az időmérőt, és a zandvoorti hétvégét kivéve, amikor a Hyundaiokat ellehetetlenítették, az összes időmérőn a legjobb háromban végeztem ebben a szezonban. De a WTCR-ben nem elég, ha gyorsabb vagy a többieknél, kell az a tapasztalat és kitartás, amivel a rosszabb esélyt is a magad javára tudod fordítani. Nem véletlen, hogy Gabriele Tarquini és Yvan Muller áll az első két helyen, akik a 2000-es évek közepén a mostani bajnoksághoz sokban hasonlító WTCC-ben edződtek.”

A BRC Racing Team magyarja saját bevallása szerint még mindig sokat tanul rutinos kollégájától, Tarquinitől, ám már inkább a pályán kívüli dolgokat illetően. Úgy érzi, a gyorsaságával kivívta a tiszteletet csapaton belül, s egyértelmű, hogy jó döntést hozott akkor, amikor a Hyundaihoz szerződött. Igaz, számítanak rá, hogy lesz még a zandvoortihoz hasonló szenvedős hétvégéjük: „Éppen ezért nagyon fontos, hogy amikor lehetőségem lesz a jó eredmény elérésére, akkor arra lecsapjak. Abszolút pozitívan látom az esélyeimet a bajnoki címre, amiben persze az is benne van, hogy legutóbb a Slovakia Ringen futamgyőzelmet arattam és még ennek a hatása alatt vagyok. Ugyanakkor 2017-ben sem sok hiányzott ahhoz, hogy bajnok legyek, de most jobb helyzetben vagyok, mint tavaly ilyenkor. Nagyon motiváltan várom a folytatást!” – zárta gondolatait Norbi, aki egyébként éppen ma töltötte be 34. életévét, így ezúton is nagyon boldog születésnapot kívánunk a magyar WTCR-pilótának!

Forrás: Michelisz Norbert versenyzői blogja; Fotók: WTCR Media


Hozzászólások