Jegyek

Michelisz Norbi dupla győzelemmel zárta asseni kiruccanását

TCR
Michelisz Norbi dupla győzelemmel zárta asseni kiruccanását
2016.10.23. 19:49
A Honda WTCC-s pilótája ismét meghívást kapott a TCR Benelux sorozat aktuális fordulójára, ahol ezúttal sem vallott szégyent: mindkét vasárnapi versenyét megnyerte – méghozzá egy ismerős ellenfél, Tom Coronel előtt.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Azok után, hogy a nyáron Zandvoortban már vendégszerepelhetett a TCR Benelux sorozatban, s összesen három dobogóval, közte egy győzelemmel letette a névjegyét, Michelisz Norbert újfent meghívást kapott a bajnokságba, amely ezen a hétvégén a legendás asseni aszfaltcsíkra látogatott. A magyar pilóta ezúttal is Stephane Lemeret társa volt – természetesen egy Honda Civic TCR volánjánál –, aki egyébként a bajnoki elsőségért küzd.
 
A hétvégét nyitó leghosszabb, úgynevezett kvalifikációs versenyen, amelyen a szabályok értelmében mindkét versenyzőnek autóba kellett ülnie, még nem sikerült célba érniük, vasárnap azonban már semmi sem akadályozta meg abban a harmadik és negyedik futamon lehetőséget kapó Micheliszt, hogy újabb remek teljesítményt tegyen le az asztalra beugróként.
 
A hondás a pole-ból vághatott neki a számozás szerinti harmadik futamnak, amely során egy ízben hat másodperces előnyt is kiépített, ám aztán az ellenfeleken magát keresztülhámozó Tom Coronel, aki ugyancsak egy Honda volánjánál kapott lehetőséget a holland pályán, rohamtempóban felzárkózott rá, ám végül a magyar fél másodpercet megőrzött a fórjából, így nyert.
 
A közvetlenül ezt követő negyedik, egyben utolsó versenyen is az élről indulhatott, s hiába kergette végig egy másodpercen belüli közelségből a WTCC-ből jól ismert holland rivális, Norbi keze nem remegett meg, s 46 ezredmásodperces előnnyel újabb győzelmet szerzett – már a harmadikat ebben a sorozatban. Michelisz eredményei ráadásul a csapattárs Lemeret számára is jól jöttek, aki így az összetett éllovasaként utazhat a jövő hétvégi, belgiumi évadzáróra.

Fotó: Jacques Letihon Photographe
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: