WTCR

Michelisz nem tudja, mit tartogat számára a jövő év

Miután még az sem teljesen hivatalos, hogy a WTCC és a TCR egyesül, emellett a Honda szándékairól sem tudni semmit az új szériát illetően, a magyar pilóta és csapattársainak helyzete is kérdőjeles 2018-at illetően.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

A Túraautó-világbajnokság egyelőre nem teljesen tisztázott jövője miatt a versenyzők és a csapatok részvétele is erősen kérdőjeles a 2018-as szezont illetően. Bár várhatóan a Motorsport Világtanács szerdai ülését követően bejelentik, hogy a WTCC átveszi a TCR szabályrendszerét a következő idénytől kezdve, s ezzel egyúttal a TCR International Series meg is szűnik, az még nem teljesen világos, hogy a valószínűleg WTCR névre hallgató és vélhetően világkupa besorolást kapó szériában mennyire lenne engedett a gyári jelenlét.

Ráadásul azt sem tudni még, hogy a Honda részt venne-e az új bajnokságban – bár erősen valószínű, hogy a válasz igen, hiszen a japánoknak van a TCR-reguláknak megfelelő, ráadásul vadonatúj versenygépük. Mindenesetre Michelisz Norbert érdekes helyzetbe kerülhetne, hiszen a két sorozat egyesülésével elképzelhető, hogy csapata, a M1RA is indulna, de természetesen kérdés lenne, hogy a Honda mekkora gyári támogatást adna az új projekthez (és egyáltalán mennyi lesz engedett).

Mindenesetre a friss világbajnoki ezüstérmes a TouringCarTimes.com szakoldalnak nyilatkozva elárulta: még nem sokat tud a jövőjéről. „Nincs szerződésem a következő szezonra, szóval nem igazán tudom. Szeretném versenyzőként folytatni, de jelenleg nem tudom megmondani, mekkora ennek az esélye” – fogalmazott Michelisz a katari évadzáró helyszínén. „Szívesen indulnék ebben a bajnokságban jövőre is. Azzal, hogy van egy saját csapatom, emellett a Honda gyári versenyzője vagyok, szerintem jó helyzetben vagyok, de jelenleg még nem tudok sokat a jövő évről, szóval meglátjuk.”

A magyar versenyző csapattársa, a szeptemberi tesztbalesete óta nem versenyző Tiago Monteiro helyzete még összetettebb, hiszen nála az egészségi állapot is kérdés lehet, mindenesetre a Katarba ellátogató portugál pilóta bizakodónak tűnt: „Nincs aláírt kontraktusom a következő évre, de nagyon jó a kapcsolatom a Hondával és már egyeztetünk a jövőről. Az is nagyon jó érzés, hogy rengetegen keresnek meg ajánlatokkal, sokan látnának szívesen a versenyzőjükként jövőre. Idén több ajánlatot kaptam, mint az előző két-három évben. Látták, hogy jó formában voltam a baleset előtt, és remélik, hogy ez újra így lesz, de még semmi sincs eldöntve. Nem sietős a dolgom, most lesz idő a további gyógyulásra” – mondta Monteiro. A helyére beugró Esteban Guerrieri jövője egyébként ugyancsak bizonytalan.

Fotók: WTCC Media; TCR Media


Hozzászólások