WTCR

Michelisz: Gyerekkorom karácsonyait idézte az első Hyundai-teszt

A világbajnoki ezüstérmes pilóta kedden a Circuit de Catalunya versenypályán próbálhatta ki először idei autóját: Norbi saját bevallása szerint a megtett kilométerekkel és az elért köridővel is elégedett.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Múlt héten jelentették be, hogy Michelisz Norbert a Hondát elhagyja a Hyundai Motorsport gyári támogatott versenyzője lesz a BRC Racing Teamnél a WTCR-ben. A magyar versenyző kedden első köreit is megtehette új autójával – az élményről így írt legfrissebb blogbejegyzésében: „Legutóbb gyerekkoromban éreztem így magam karácsonykor vagy egy születésnapon. Olyan volt először vezetni a Hyundai i30 N TCR-t, mint kissrácként kicsomagolni egy nagyon várt ajándékot. Hihetetlenül izgatott voltam a kétnapos barcelonai teszten már hétfőn is, amikor még csak autón kívülről szemléltem az eseményeket. Jó volt nézelődni, látni, ahogyan dolgozik a csapat, ahogyan Gabriele Tarquini köröz a pályán, és mindeközben folyamatosan szökött fel bennem a láz, hogy már csak órák kérdése, hogy én is ott legyek az aszfalton.”
 
Norbi saját bevallása szerint annak ellenére is gyorsan otthon érezte magát a csapatnál, hogy Tarquinin kívül nem igazán ismert senkit korábbról: „Hétfőn sokat segítettek a srácok nekem abban, hogy kedden már úgy üljek be az autóba, hogy teljes értékű csapattagnak érezhessem magam” – fogalmazott a vb-ezüstérmes pilóta. Michelisz amúgy szerencsésebb volt Tarquininél, hétfőn ugyanis végig esős és hűvös volt az időjárás, míg kedden sokkal kedvezőbbek voltak a körülmények, s bár emiatt délután egy időre átengedte az olasz veteránnak az autót, így is nagyjából 300 km-t tett meg új versenygépével.
 
„El kell mondanom, hogy ilyen tesztben korábban még nem volt részem. Ugyan az elmúlt években a Hondánál rengeteget teszteltem, ezeken minden esetben valamilyen új alkatrészt vagy beállítást próbáltunk ki, így a munka erre koncentrálódott, nem pedig magára a vezetésre” – mutatott rá a pilóta. „Most viszont az egyetlen feladatom az volt, hogy megismerjem és megszokjam a számomra új autót. Ezt elképesztően élveztem, hiszen csak magamra és a technikára kellett figyelnem. Ezek a TCR-autók alapvetően hiába egyszerűbbek, mint az elmúlt években a WTCC-ben használt TC1-esek, a Hyundai belső elrendezése más, mint a Hondáé volt, ezért azzal kezdtem, hogy meg kellett tanulnom az egyes gombok funkcióit és helyüket. Örülök annak, hogy a nap végére innen eljutottam odáig, hogy sikerült ráéreznem az autóra, kiismernem a viselkedését a pályán, és végül nemcsak a megtett kilométer-mennyiséggel, hanem a mért köridőkkel is maradéktalanul elégedett lehettem így elsőre.”
 
Michelisz blogjának legfrissebb bejegyzésében azt is elárulta, hogy legközelebb február végén, Olaszországban gurul pályára, s a tervek szerint márciusban is még legalább két alkalommal autóba ül, ezért úgy érzi, tökéletesen felkészülve érkezhet majd meg a marrakeshi nyitányra. Írásának végén pedig azt is elárulta, hogy bár a barcelonai teszten készült fotón 59-es szám volt a sisakján (ezt használta Norbi, amikor tavaly a hungaroringi TCR-fordulón beugrott), továbbra is az 5-ös rajtszámmal fog versenyezni: „Már érkezett hozzám kérdés a WTCR szervezőitől, hogy maradnék-e a jól bevált 5-ösnél, és én jeleztem is, hogy természetesen igen. Úgyhogy jelen állás szerint 2018-ban is 5-ösben versenyzem majd. Ezt a számot szívem szerint csak az 1-esre cserélném le – azért dolgozom, hogy egy nap legyen erre lehetőségem!”
 
Forrás: Michelisz Norbert versenyzői blogja; Fotó: BRC Racing


Hozzászólások