MotoE

Melandrit a visszavonulás ellenére is érdekelné egy MotoE-s lehetőség

Néhány napja jelentette be az olasz, hogy a szezon végén szögre akasztja a bukósisakját, de mint elmondta: csak a versenyzéssel járó állandó elfoglaltságtól és stressztől szabadulna, magától a motorozástól nem.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Mi is beszámoltunk róla, hogy Marco Melandri a Superbike-vb doningtoni és Laguna Seca-i állomásai között bejelentette, hogy az idény végén, bő két évtizedes karrier után visszavonul a profi motorversenyzéstől. Mint kiderült, már március óta érlelődött benne a gondolat, s végül májusban, Imolában hozta meg a végső döntést erről. Viszont úgy tűnik, még nem biztos, hogy teljesen el kell köszönnünk a rutinos olasztól, ugyanis a Motorsport.com szakoldal azon kérdésére, hogy csak a WSBK-nak vagy mindenféle versenyzésnek hátat fordít-e, Melandri elhintette, hogy az egyelőre csak néhány futamból álló MotoE-ben kipróbálná magát:
 
„Ezt nem tudom, de most szeretném megszabadítani magam ettől a tehertől, ami kezdett már kissé kifárasztani, és egy kis változást hoznék az életembe” – fogalmazott a GRT Yamaha versenyzője. „Egyértelmű, hogy véget akartam vetni annak, hogy az év 365 napján napi 24 órában el legyek köteleződve. Ha jön lehetőség valami másra… A MotoE jó dolog lenne, mert nem igazi bajnokság, inkább a szórakozásért versenyeznek. Jó lenne, de egyelőre szeretném kiélvezni a szezon hátralévő részét most, hogy nyugodtabb vagyok, aztán meglátjuk, mit hoz az élet. Természetesen mindenképp szeretnék motorozni, erről álmodtam gyerekkorom óta és imádom csinálni, csak már stresszmentesebb körülmények között, mint most.”
 
Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások