Jegyek

Melandri: „Végig hittünk magunkban”

Superbike
Melandri: „Végig hittünk magunkban”
2017.06.19. 18:48
Az olasz motoros számára nagyon sokat jelent a vasárnapi misanói siker: úgy érzi, az elmúlt hónapok kemény munkája és áldozatai végre elnyerték méltó jutalmukat.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Marco Melandri győzelmével ért véget a Superbike-vb második misanói versenye: a hazaiak egyik kedvence ezzel a 100. olasz sikert jegyezte a széria 1988 óta íródó történetében, ráadásul először tudott diadalmaskodni Ducatival – ez már a negyedik gyártó a Yamaha, a BMW és az Aprilia után, amellyel legalább egyszer nyerni tudott. Az olasz motoros, aki legutóbb még 2014-ben ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán, így értékelt:

„Ez a győzelem nagyon sokat jelent nekem. Ez az első sikerem a Ducatival, illetve olasz pályán is, ráadásul a századik olasz győzelem a Superbike-világbajnokságon” – idézi szavait a MotorCycleNews.com szakoldal. „Rendkívül sok erőfeszítés, megfelelő hozzáállás a nehéz időkben és nagyszerű csapatmunka eredménye mindez.”
„Végig hittünk magunkban, az ezért hozott áldozatok pedig végre elnyerték méltó jutalmukat. Délelőtt változtattunk kicsit a beállításokon, a rajt előtt pedig biztos voltam benne, hogy lesz esélyem. A verseny során próbáltam kontrollálni a tempómat, miután pedig átvettem a vezetést, igyekeztem simán motorozni. Remélem, Chaz gyorsan felgyógyul, komoly balesetet szenvedett, de szerencsére súlyos sérülések nélkül. Remélem, újabb győzelemért szállhatok majd harcba Laguna Secában úgy, hogy már ő is a pályán lesz.”

A jelek szerint minden adott ahhoz, hogy Melandri kívánsága teljesüljön: az Aruba.it Racing Ducati Team hétfői közleménye szerint Davies megkezdte a fizioterápiás kezeléseket, s egyelőre úgy tűnik, ott lehet a néhány hét múlva esedékes amerikai forduló rajtrácsán. A brit versenyző még a szombati viadal utolsó körében bukott, a közvetlenül mögötte érkező Jonathan Rea-nek pedig nem volt esélye őt kikerülni: Daviest mellkasi sérülésekkel kórházba szállították, ahol a harmadik ágyékcsigolya nyúlványának törését diagnosztizálták nála.

Fotók: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: