Superbike

Melandri: „Még nem érzem a Yamahát”

A 36 éves olasz motoros egyelőre szenved új csapatában. Portimaóban ő volt a leglassabb yamahás, és a tempója nagyon messze van még attól, ahogy tavaly a dobogós helyekért küzdött.

Amikor kiderült, hogy a sokáig csapat nélkül lévő Marco Melandri mégis ott lehet a Superbike világbajnokság idei rajtrácsán az új csapat, a GRT Yamaha versenyzőjeként, sokan azt gondolták, hogy a tapasztalt versenyző hamar megtalálja a közös hangot mind az új motorjával, mind pedig szerelőivel, mérnökeivel. Úgy tűnik azonban, a 22-szeres futamgyőztes számára hosszú lesz még az út, ha újra a legszűkebb elit tagja akar lenni.

Senki sem számított arra, hogy Melandri mind Jerezben, mind pedig Portimaóban a leglassabb yamahás lesz a mezőnyben, még akkor sem, ha azt sejteni lehetett, hogy a gyári csapat két versenyzőjét, Alex Lowest és Michael van der Markot nehéz lesz legyőznie. Ugyanakkor abban mindenki egyetértett, hogy a kategória egyik újoncát, Sandro Cortesét azért képes lesz leelőzni. Nos, egyelőre még ez sem megy az olasznak, és az 1:42.507-es ideje a nyolcadik helyre volt elég a portugál pályán rendezett teszt második napján.

„Nagyon nehéz teszten vagyunk túl, hiszen komoly elvárásokkal érkeztünk meg ide, ám ezekből szinte semmit sem tudtam megvalósítani. Egyelőre nem találom az optimális fékerőt, a Yamaha nem reagál megfelelően a vezetési stílusomra sem fékezéskor, sem pedig a kanyarokban. A legnagyobb baj, hogy csak egyhelyben járunk, ahelyett, hogy megoldanánk a problémákat. Már csak egy gyakorlás van hátra a szezon megkezdése előtt, ami azért nem olyan megnyugtató. Most úgy érzem, Phillip Island-on teljesen más irányba kell elmennünk, hogy közelebb kerüljünk a megoldáshoz” – jelentette ki Melandri.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások