Jegyek

Melandri az első kilenc sorrendjét megfordítaná a második...

Superbike
Melandri az első kilenc sorrendjét megfordítaná a második futamra
2017.01.03. 17:33
A Superbike-világbajnokság mezőnyébe visszatérő olasz szerint a vasárnapi versenyek rajtsorrendjét érintő változtatás nem a várt hatást fogja elérni: a Ducati motorosa még inkább megkavarná a felállást.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Mint arról mi is beszámoltunk, az idei évtől kezdődően megvariálják a Superbike-vb második futamainak rajtsorrendjét. A szombati verseny első három helyezettje fordított sorrendben a harmadik sorba állhat fel, míg a negyedik és kilencedik hely között zárók egy-egy sorral előrébb léphetnek, a tizedik pozíciótól kezdődően pedig a Superpole-on elért eredmény rangsorol.
 
A versenyzőket és a szurkolókat egyaránt megosztotta ez az újítás, hiszen a 30. idényére készülő sorozat történetében még soha nem volt példa hasonlóra. A bajnokságba néhány év után visszatérő Marco Melandri ellenben még radikálisabb megoldást alkalmazna, mert szerinte a mostani szabály még unalmasabbá és esetleg veszélyesebbé teheti a vasárnapi viadalokat:
 
„Én teljes egészében megfordítanám az első futam első kilenc helyezettjének sorrendjét” – nyilatkozta Melandri a bikesportnews.com szakoldalnak. „Azzal, hogy csak a dobogósokat küldjük hátrébb, megvan a veszélye annak, hogy a versenyek még unalmasabbak lesznek, hiszen ha a negyedik helyezett hasonló tempóval rendelkezik, mint az első, könnyen meglóghat. Ráadásul a sietős felzárkózás több balesetet is eredményezhet” – vélekedett a ducatis.

Fotó: WorldSBK Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: