F1

Megkaphatja a lehetőséget az F1-ben Schumacher fia

Mick Schumacher édesapja, Michael 26 esztendővel aratott első F1-es sikere után szintén Spában érte el első F3-as futamgyőzelmét.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Azzal mindenki tisztában van, ha valaki Schumacher néven szeretne valamit elérni az autósportban, pláne a Formula-1-ben, annak bizony a sportág valahavolt legnagyobb alakjának, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher árnyékával is meg kell küzdenie. Főleg akkor, ha az illető éppenséggel a legenda fia. Nos, Mick Schumacher eddig lépésről lépésre halad előre, és az F4-es sikerek után idén már a második szezonját teljesíti a Formula 3-ban. Nem egyszerű a dolga, hiszen édesapja sikerei miatt fokozott figyelemmel kíséri mindenki a pályafutását, és a tavalyi esztendőben például csak egy dobogós helyet tudott elérni, már mindenki arról beszélt, az alma bizony ezúttal messze esett a fájától.

Mick és csapata azonban hitt abban, hogy a rengeteg munka hatására majd az eredmények is jönnek majd, és nekik lett igazuk. Az ifjú Schumacher ugyanis idén több dobogós helyet követően éppen ott szerezte meg pályafutása első F3-as futamgyőzelmét, ahol édesapja egyrészt bemutatkozott a száguldó cirkuszban egy Jordan volánja mögött, másrészt 26 esztendővel ezelőtt megnyerte élete első Forma-1-es versenyét. A legendás belga pályán, Spában, ahol legutóbb Mick is a legjobbnak bizonyult.
Hogy ez a siker ugyanúgy sorsfordító lesz-e Mick esetében, mint amilyen volt édesapjánál – hét vb-cím, 91 futamgyőzelem, 155 dobogós helyezés, 68 pole-pozíció – azt nem tudhatjuk, ám Chase Carey, a Formula-1 jogtulajdonosának, Liberty Mediának első embere a Bild am Sonntag német lapnak nyilatkozva elárulta, mindenképpen támogatná Mick Schumacher bemutatkozását az F1-ben.

„Úgy vélem, a lehető legjobb dolog lenne az F1 történetében, hogy a Schumacher név ismét ott szerepelnek a versenyzők listáján. Michael igazi legendája a sportágnak, és a fia is egyre jobban szerepel a különféle sorozatokban. Mick bejutása a legjobbak közé a többi fiatal számára is motivációt jelentene” – árulta el Chase Carey. Egy biztos, ha eddig nem volt elég súly Mick Schumacher vállán, hát most raktak rá…

Fotók: Mick Schumacher Facebook


Hozzászólások