Jegyek

Mégis visszatér a mezőny az F1-es sikánhoz?

MotoGP
Mégis visszatér a mezőny az F1-es sikánhoz?
2017.06.09. 18:31
A pénteki szabadedzések után több versenyző is arra panaszkodott, hogy az új változat veszélyesebb a Formula-1-ben használtnál, így elképzelhető, hogy a Biztonsági Tanács mai ülésén megszavazzák, hogy visszatérjenek a tavaly látott verzióhoz.
 
Szeretnél kilátogatni a DTM és a TCR hungaroringi versenyére? Akkor van egy ajánlatunk a számodra, hiszen néhány napig akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a belépődet a június közepén sorra kerülő rendezvényre! (x)

Luis Salom tavalyi halálos kimenetelű balesetéig a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye egyáltalán nem használta a pálya végi sikánt Barcelonában, ám akkor úgy döntöttek, hogy a Formula-1-ben évek óta megszokott kombináción folytatják a hétvégét. Az idei szezonra pedig újabb változtatást eszközöltek a vonalvezetésen: egy új sikánt építettek az utolsó kanyartól valamelyest távolabb, mivel úgy érezték, hogy a kijáraton túlságosan közel van a fal egy bukás esetén.
 
Nos, az új sikán sokak ellenszenvét kiváltotta a néhány héttel ezelőtti privát teszt során: Loris Baz egyenesen szarnak nevezte a megoldást, Cal Crutchlow szerint azonban semmi joguk nincs panaszkodni, hiszen a versenyzők szavazták meg a változtatást. A mai szabadedzéseken aztán ismét felmerült néhány biztonsági aggály, miután a kombinációban eleső motorosok versenygépei rendre a pálya közepén álltak meg – többek között a vb-éllovas Maverick Vinales is veszélyesnek nevezte az új sikánt.
 
Most úgy tűnik, elképzelhető, hogy a hétvége további részében visszatérhetnek az F1-es sikánhoz – legalábbis Valentino Rossi erről beszélt a pénteki edzések után: „Szerintem lehetséges a változtatás, mert már Mugellóban is sokan azt akarták, de akkor azt mondták, előbb próbáljuk ki pénteken, aztán este döntünk. Reméljük, nyitottak az F1-es sikánra váltással kapcsolatban” – idézi az olaszt a Crash.net szakoldal. A végső döntést tehát a mezőny hozhatja meg egyhangú szavazással a Biztonsági Tanács ma esti ülésén.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: