MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
Formula-E

Mégis marad Marrakeshre a minimum bokszkiállási idő

A két nappal ezelőtti döntés után a csapatok egybehangzó kérésére úgy határoztak, egy fordulóval elhalasztják a szabály eltörlését, hogy az istállóknak legyen elég idejük felkészülni az ezzel járó változásokra.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

A minap mi is beszámoltunk róla, hogy az FIA úgy érezte, itt az ideje eltörölni a Formula-E-ben a kötelező autócseréknél alkalmazott minimum bokszkiállási időt. Bár magával a lépéssel a legtöbb versenyző egyetértett, annak időzítésével egyáltalán nem: a címvédő Lucas di Grassi is úgy fogalmazott, hogy egy ilyen mértékű változtatást a szezon előtt kellett volna meglépni, hogy a csapatoknak legyen elég idejük felkészülni rá.
 
Nem mellesleg biztonsági kérdések is felmerültek a bokszkiállások kapcsán, amelyeknél így még nagyobb lehet a kapkodás, egyesek szerint pedig akár a biztonsági öv nem megfelelő be- vagy túl korai kikapcsolásával is kockázatot vállalhatnak egyes pilóták.
 
Éppen ezért az elektromos széria alakulatai közös levelet írtak a hétvégi, marrakeshi forduló versenybíróinak a velük is csak ezen a héten közölt változtatás kapcsán, amelynek eredménye a Motorsport.com szakoldal értesülései szerint az lett, hogy Marokkóban mégis érvényben marad a 45 másodperces alsó határ, s csak a február eleji, santiagói versenyen törlik el a limitet, hogy a csapatok kellőképp felkészülhessenek a változásra.

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások