MotoE

Megint tűz ütött ki a MotoE-ben

Nem alakult zökkenőmentesen az elektromos sorozat második hétvégéjének első napja: a két szabadedzés között ugyanis az összetettbeli éllovas Niki Tuuli motorja töltés közben lángra kapott.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A második versenyhétvégéjét teljesíti a MotoE Világkupa mezőnye a Red Bull Ringen, a pénteki nap azonban nem alakult éppen problémamentesen. A Moto2-esek második edzése alatt már látszódott, hogy füst van az elektromos motorok paddockjában: mint nem sokkal később kiderült, az összetettben élen álló Niki Tuuli motorja kapott lángra. Szerencsére a tüzet azonnal sikerült megfékezni.
Nem ez az első alkalom, hogy tűz okoz gondot a MotoE-ben: márciusban az összes versenygép és szinte a teljes felszerelés leégett a jerezi teszten, emiatt halasztani is kellett az idényrajtot. Akkor az incidensnek nem volt köze a motorok töltéséhez, most viszont a szervezők hivatalos közleménye is megerősítette, hogy Tuuli motorját éppen töltötték, amikor a tűz keletkezett. A pontos okokat egyelőre még vizsgálják.
 
Mindenesetre az incidens nem befolyásolta a pénteki programot, ahogy Tuulit sem: mind a délelőtti, mind a délutáni edzést az Ajo versenyzője húzta be – utóbbit ráadásul jelentős, hattizedes előnnyel. Mattia Casadei lett mögötte a második, egyetlen ezreddel megelőzve Bradley Smitht, majd jött Hector Garzo és Xavier Simeon. Változás a sachsenringi nyitányhoz képest, hogy immár szombat reggel is futnak egy szabadedzést a versenyzők, így csak azután dől el, milyen sorrendben teljesíthetik gyorsköreiket a rajtfelállásról döntő E-Pole során.
 
A pénteki szabadedzések összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások