WTCR

Mat’o Homola a Campos Racing Chevy-jét tesztelte Barcelonában

Míg a legtöbb csapat autója úton van az október eleji pekingi forduló helyszínére, a Campos Racing úgy döntött, kihasználja a szokatlanul hosszú szünetet, s beiktatott egy catalunyai tesztet, amelyen Hugo Valente mellett az idén még az ETCC-ben szereplő Mat’o Homola is beülhetett a TC1-es Chevrolet Cruze-ba. A szlovák pilóta célja, hogy jövőre már a WTCC-ben állhasson rajthoz.
Mat’o Homola már tavaly is a Túraautó Európa-kupa élmezőnyében végzett, miután az összetettben ő lett a második, s idén is ugyanezt a pozíciót foglalja el a hónap végi, pergusai szezonzáró előtt: jelenleg 20 pont a hátránya az éllovas Nikolay Karamyshevvel szemben. Miközben természetesen még elsősorban 2014-re koncentrál a szlovák, már javában készül a következő szezonra, amellyel kapcsolatban nem kisebb a célja, minthogy bemutatkozzon a világbajnokságon is.
 
Ehhez az első lépcsőfokot már meg is tette a pilóta, tegnap ugyanis Barcelonában kipróbálhatta a Campos Racing TC1-es Chevrolet-jét. A csapat ugyanis már múlt héten is tesztet bonyolított le a spanyolországi aszfaltcsíkon, amelyen Hugo Valente vezette a kocsit, majd pedig úgy döntöttek, hogy Homolának is megadják a lehetőséget. A 20 éves versenyző a TouringCarTimes-nak hivatalosan is megerősítette, hogy 2015-ben a WTCC a célja, s ha ez összejön neki, akkor ő lehet az első szlovák induló a sorozat 2005 óta íródó történetében.


Hozzászólások