Moto3

Martiné a legjobb idő a valenciai teszten

A 2017-ben időmérős menővé váló spanyol bizonyult a leggyorsabbnak a Moto3-asok idei első kollektív gyakorlásán, előnye azonban alig egy tized olasz kihívóival szemben.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

A Moto2-esekhez hasonlóan a legkisebb géposztály szereplői is csütörtökig maradtak a Ricardo Tormóról elnevezett spanyolországi pályán. A körülmények egyértelműen ma voltak a legjobbak, így kivétel nélkül az összes jelenlévő versenyző az utolsó nap során futotta meg a legerősebb idejét. A leggyorsabbnak a tavaly pole-pozíciók egész hadát szerző Jorge Martin bizonyult a Gresini Hondával, előnye azonban kevesebb mint egy tized volt a Leopard Racinghez igazoló Enea Bastianinivel szemben, és Marco Bezzecchi hátránya sem volt sokkal nagyobb.
 
A 2017-ben világbajnoki bronzérmet szerző, s az előtte végző duó (Joan Mir, Romano Fenati) feljebb lépésével az egyik fő esélyessé váló Aron Canet lett a negyedik, de még az őt követő Niccolo Antonelli is másfél tizeden belül volt Martinhoz képest. Jól ment még Phillip Öttl, Tony Arbolino, Albert Arenas – bár ő egy bukást is begyűjtött csütörtökön –, Alonso Lopez és a szerdán még élen záró Gabriel Rodrigo is. A Moto3-asok téli felkészülési időszaka a középső géposztály mezőnyéhez hasonlóan a jövő hét elején, Jerez de la Fronterában folytatódik egy újabb háromnapos teszttel.
 
A valenciai teszt harmadik napjának időeredményei:

A háromnapos valenciai teszt összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások