MotoGP

Marqueznek köszönhetően jött rá Kallio a KTM gyengeségeire

Hasznos tesztet futott Sepangban Mika Kallio, a finn egyrészt kipróbálhatta a KTM tavalyi és idei modelljét is, másrészt amikor beállt Marc Marquez Repsol Hondája mögé, nyilvánvalóvá vált számára, hogy mely területen kell még fejlődniük.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

A Ducatihoz hasonlóan a KTM is igyekszik javítani a motor viselkedésén a kanyarokban, a sepangi teszt előtti változtatások a vázon segítettek ugyan e tekintetben, más területen azonban hátrányt jelentettek a módosítások. Az osztrákoknak nélkülözniük kellett Pol Espargarót az utolsó tesztnapon, Mika Kalliónak azonban így lehetősége nyílt kipróbálni a régi és az új motort is. A finn hasznosnak ítélte az alkalmat, ugyanakkor nem hunyt szemet afelett, hogy a KTM-ek csak a mezőny végén zártak.
 
„Mi hárman alapvetően nagyon közel vagyunk egymáshoz, de a legelejéhez képest másfél másodperc a lemaradásunk. Ezzel nem vagyok elégedett, gyorsabbnak kellene lennünk. A tavalyi motor nem volt jó a kanyarokban, igyekeztünk ezen változtatni, ezért az idei vázzal könnyebb motorozni. Ez jó irány, de valami még hiányzik. Normális, hogy ha egy területen javulsz, azt esetleg elveszted máshol. Most a következő tesztig meg kell próbálnunk kijavítani a negatívumokat” – olvasható Kallio nyilatkozata a Crash.net szakoldalon.
 
A finn számára az egyik legtanulságosabb pillanat akkor jött el, amikor a pályán összetalálkozott Marc Marquez Hondájával. „Néha nagyon hasznos dolog, ha beállsz valaki mögé. Ez történt most is, meg tudtam nézni, hogy hol vagyunk erősek és hol vesztünk időt. Nyilvánvaló volt, hogy mi hiányzik nekünk, de nem szeretném elárulni, hogy mi az.” Kallio kétszer is bukott az utolsó tesztnap során, ugyanannyiszor, mint a teljes 2017-es évben. A két bukás nagyon hasonló volt egymáshoz, mindkétszer a motor eleje ment el egy komoly féktávon.
 
„Lehetséges, hogy ez a változtatások következménye volt. Minden módosítás kompromisszumokkal jár, nekünk ezek közül kell a legoptimálisabbat megtalálnunk. A kanyarban jobbak vagyunk, de a hátrányunk még mindig nagy, ezért tovább kell javulnunk.” A finn ott lesz a thaiföldi teszten is, a tervek szerint csak a pálya mellől fogja figyelemmel kísérni a KTM-ek és persze az ellenfelek munkáját.
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások