Moto3

Marquezék örülnek Fenati visszatérésének

A tavaly a szezon utolsó harmadára eltiltott olasz idén újra a Moto3-ban szerepel, sőt Spielbergben győzni is tudott: a MotoGP sztárjai örülnek, hogy a fiatal motoros újra az élmezőnyben küzd.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Romano Fenati a Moto2-esek tavalyi San Marinó-i Nagydíjon menet közben húzta be Stefano Manzi fékét, amely miatt a FIM a 2018-as szezon végéig eltiltotta, s akkori és leendő csapata is szerződést bontott vele. Ennek ellenére az olasz idén visszatért a világbajnoki mezőnybe, méghozzá a Moto3-ban a Snipers Teamnél. Bár voltak korábban is villanásai, alapvetően a spielbergi hétvégéig nem igazán szerzett előkelő helyezéseket. A Red Bull Ringen azonban a leggyorsabb volt az időmérőn (a pole-t utólag elbukta, mert sok társával együtt megbüntették), majd a vasárnapi versenyen sem talált legyőzőre.
 
A MotoGP-ben vb-éllovas Marc Marquez még az osztrák időmérő után fejtette ki véleményét Fenati feltámadásáról: „Természetesen örülök neki. Megértette, hogy amit tavaly tett, az nem volt a legjobb dolog. Már Brnóban is elmondtam az Alex Rinsszel történtek után, hogy nagyon fiatal versenyzők vagyunk, és nem egyszerű tisztán gondolkodni a pályán a feszültség közepette. Olykor olyat mondunk vagy cselekszünk, ami nem helyes, de csak azért, mert még tapasztalatlanok vagyunk. Tanult belőle, visszatért és én örülök neki, mert nagyon tehetséges, megmutatta a Moto3-ban, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben a Moto2-ben is meg fogja, amikor már tapasztaltabb lesz.”
 
Az idén a királykategóriában már három rajtelsőséget és dobogós helyezést begyűjtő Fabio Quartararo is hasonló gondolatokat fogalmazott meg a spielbergi kvalifikációt követően: „Nagyon örülök, hogy láthatom visszatérni. Úgy gondolom, kívülállóként sokkal könnyebb beszélni. Úgy vélem, Romano még ennél is gyorsabb lehet, mint most. Kissé küszködni szokott a versenyeken, ennek megvan az oka, amit ő tud, de mi nem. Azt gondolom, több a potenciál benne, mint amit eddig mutatott, és jó esélye lehet majdnem minden futamon a győzelemért harcolni” – idézi a Crash.net a fiatal franciát, aki egyébként korábban maga is versenyzett Fenati ellen a Moto3-ban és a Moto2-ben is.
 
Fotó: Snipers Team


Hozzászólások