Jegyek

Marquez szerint végre áttörést értek el az új motorral

MotoGP
Marquez szerint végre áttörést értek el az új motorral
2017.02.17. 12:41
Bár az előző két napot is az első, illetve a második helyen zárta, az uralkodó világbajnok csak a Phillip Island-i teszt utolsó felvonását követően nyilatkozott igazán elégedett – úgy tűnik, jól sikerült a spanyol 24. születésnapja.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Hiába bizonyult a leggyorsabbnak szerdán, valamint végzett másodikként csütörtökön, Marc Marquez kötötte az ebet a karóhoz, hogy az elektronika még nem működik együtt megfelelően az új „big bang” motorblokkal. Valentino Rossiék szerint a hondások szándékosan akarták rosszabbnak beállítani a teljesítményüket, a spanyol szerint azonban erről szó sincs, s a pénteki második helye után már úgy nyilatkozott, hogy végre sikerült valóban előrelépniük az új motorral:
 
„Minden nap ugyanazt mondtam, hogy még valami hiányzik a motor és az elektronika kapcsolatából. Ma viszont rengeteget fejlődtünk, főleg délután” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal. „Délelőtt végrehajtottunk egy komoly változtatást, és sok időt szántunk arra, hogy ezeket kipróbáljuk. Délután viszont inkább az alapokra koncentráltunk és arra, hogy a problémáinkon dolgozzunk.”
A munka mellett az ünneplésre is maradt idő Marquezék garázsában

„Szinte minden felmenetel alkalmával jobbak lettek a köridőink, mert egyre jobban éreztem magam a motoron. Úgy tűnik, a csapat is kezdi megérteni, pontosan mit is szeretnék ettől a motortól. Még mindig nem pontosan azt csinálja, de egyre jobb és jobb” – fogalmazott a 24. életévét épp ma betöltő Marquez.
 
A címvédő volt egyébként az egyik legszorgalmasabb a Phillip Island-i teszt során – bár ma Maverick Vinales a körszámot tekintve is megelőzte, de tegnap még a repsolos „nyert” 107 körrel –, ezért Marquez szerint épp itt volt az ideje a fejlődésnek, főleg azt figyelembe véve, hogy már csak egy háromnapos tesztet rendeznek a MotoGP-sek számára az évadnyitó előtt, méghozzá épp Katarban: „Több mint 100 kört teljesítettünk naponta, rengeteg időt töltöttünk el a pályán, de ez szerintem normális. Fontos, hogy úgy érkezzünk meg Katarba, hogy legyen egy erős alapunk, mert egy versenyhétvége során jóval kevesebb az időnk, nem tudunk 100 kört menni.”

Fotók: Repsol Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: