MotoGP

Marquez szerint Dovizioso egyelőre gyorsabb nála

Bár magabiztosan zárta az Osztrák Nagydíj első napját a világbajnoki pontversenyben magabiztosan vezető spanyol, ő is tudja, hogy az egyenesekben nehéz lesz felvenni a versenyt a Ducatikkal, különösen a tavalyi győztes olasszal.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Marc Marquez a péntek délelőtti első szabadedzést a negyedik helyen zárta három ducatis, sorrendben Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo és Danilo Petrucci mögött, míg a délutáni vizes tréningen a leggyorsabbnak bizonyult. Ennek fényében a Repsol Honda spanyolja, aki az első gyakorláson végig egy szett gumival körözött, optimistán értékelt, de arra is rámutatott, hogy a Ducati a várakozásoknak megfelelően nagyon jól megy a Red Bull Ringen:

„Természetesen jól sikerült az első nap, hiszen az első száraz pályás kimeneteltől kezdve jól éreztem magam” – idézi a világbajnoki éllovast a Crash.net szakoldal. „A harmadik etapomon volt némi problémám, de összességében magabiztosan éreztem magam a motorral és a pályával kapcsolatban is. Nem tettünk fel új gumit a végén, mert az volt a tervünk, hogy megnézzük, hogyan viselkedik az utolsó körökben a közepes keverék. Elég jól, mert jó köridőt értem el, és még az utolsó szakaszban is kipróbáltunk valamit a beállítások terén, amellyel javulni tudtunk.”

„A délutáni esőben is jól mentünk, csak néhány kört tettünk, hogy kipróbáljuk az elektronikát és a beállításokat. De úgy tűnik, vasárnap száraz időnk lesz, és bár magabiztos vagyok, a Ducati nagyon erős. Látható, hogy az első három helyen Ducatik vannak, és különösen Dovizioso nagyon-nagyon erős”
– vélekedett Marquez.

A címvédő a Ducati spielbergi fölényéről így beszélt: „A kigyorsítás kulcsa itt az egykerekezés kontrollálása. Nem érzek túl nagy különbséget a tavalyi Honda-motorhoz képest, de nyilván a negyedik-ötödik-hatodik fokozatban némileg több erőnk van idén. Viszont a Ducatik még így is 3-5 km/h-val gyorsabbak a végsebesség terén, mint mi, és a három egyenesben ez jelenti a különbséget. Viszont a pálya középső szakaszán javíthatunk, mert az a mi erősségünk” – fogalmazott Marquez, hozzátéve, hogy különösen negyedik-ötödik fokozatban van komoly előnyük a Desmosediciknek, abban a tartományban tudnak igazán elhúzni a Hondáktól.

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások