MotoGP

Marquez: „Semmit sem csinálnék másképp”

Számos incidensben érintett volt a vasárnapi Argentin Nagydíjon a regnáló világbajnok, akiúgy véli, az a legfontosabb, hogy a versenyzők mindig tanuljanak ezekből a hibákból.
Szeretnél élőben szurkolni Michelisz Norbinak, a Zengő Motorsport pilótáinak, Nagy Norbinak és Szabó Zsoltnak, valamint a szabadkártyásként induló Tassi Attilának és Nagy Daninak a Hungaroringen? Akkor rendeld meg jegyshopunkon keresztül a belépődet a WTCR hazai futamára!

Őrült versenyt láthatott néhány napja a nagyérdemű Termas de Río Hondóban, amely elsősorban Marc Marquez ámokfutásáról marad emlékezetes: a spanyol a lefulladó motorja miatt már a rajtnál érdekes jeleneteket produkált, később pedig Aleix Espargaróval és Valentino Rossival is ütközött. Különösen utóbbi váltott ki heves indulatokat, hiszen a „Doktor” el is esett: a kilencszeres vb-első úgy fogalmazott, a spanyol veszélyes vezetési stílusával tönkreteszi a MotoGP-t.

A Repsol Honda versenyzője egy Sao Paulóban tartott sajtótájékoztatón azonban így felelt arra a kérdésre, hogy másképp csinálna-e valamit, ha újra versenyezhetné az Argentin GP-t: „Nem, mert abban a pillanatban azokat a döntéseket éreztem helyesnek. Fel kellett zárkóznom, ehhez pedig száz százalékot kellett nyújtanom. Semmit sem csinálnék másképp” – idézi Marquezt a Motorsport.com. „A startnál leállt a motorom, de ez nem az én hibám volt. Minden onnan indult.”

„Ami pedig az incidenseket illeti, ez sok versenyzővel megtörtént. Zarco és Pedrosa például ugyanabban a kanyarban mutattak be ilyet, ott mégsem volt semmilyen büntetés. A legfontosabb, hogy egy versenyző tanuljon abból, amikor valami rosszat tett. Én tanultam, és meg is büntettek azért, amit csináltam. Motorosok vagyunk, és ilyenek előfordulnak. Például az öcsémet is leszorították a pályáról a vasárnapi Moto2-es futamon. Ilyen a versenyzés, ezek előfordulnak. Minden versenyzőnek voltak ilyen problémái a karrierje során, mindenkinek kellett már bocsánatot kérnie valamiért.”


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások