MotoGP

Marquez: „Segíteni fog Lorenzónak, hogy a Ducatitól érkezik”

A Repsol Honda címvédője szerint leendő csapattársa gyorsabban fel fogja venni jövőre a ritmust, mint tette azt a Yamahától való átigazolásakor. A vb-éllovas hálás Dani Pedrosának.
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára!

Múlt héten jelentette be a Repsol Honda, hogy a Ducatitól két év után távozó Jorge Lorenzo lesz 2019-től Marc Marquez csapattársa. Egyfelől a két spanyol elképesztően erős párost alkothat a MotoGP egyik legjobb csapatánál, másfelől viszont sokan megkérdőjelezik, hogy jól döntött-e Lorenzo, akinek a Ducatinál is hosszú időbe telt, mire felvette a ritmust, s a Honda legalább olyan nehezen vezethető motor hírében áll. Marquez szerint viszont éppen ez segíthet most honfitársának – amikor azt kérdezték a címvédőtől, szerinte képes lesz-e leendő társa alkalmazkodni a Hondához, így felelt a 25 éves versenyző:
 
„Sosem lehet tudni. A Honda teljesen más motor, mint a Yamaha, viszont közelebb áll a Ducatihoz. Ez segíteni fog neki kicsit, hogy a Ducatitól érkezik. Végső soron egy nagyon jó versenyzőről van szó. Lehet, hogy egy versenyre, egy napra vagy egy évre lesz szüksége, ezt nem lehet tudni, de az biztos, hogy oda fog érni és gyors lesz” – fogalmazott Marquez, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi.
 
A Repsol bejelentése eléggé váratlanul érkezett, hiszen még néhány nappal előtte is arról szóltak a híresztelések, hogy Lorenzo a pletykált szatellit Petronas Yamaha csapatnál köthet ki. Marquez erről így beszélt: „A Honda nagyon jó munkát végzett, mert már egyeztettek Jorgével, mégis nagy volt a csend e körül. Minden a lehető legjobban haladt. Elmondtam a csapaton belüli bejelentés előtt is, hogy az a legfontosabb, hogy erős csapattársam legyen, mert az jót tesz a csapat szintjének is. Nagyon fontos, hogy egy tapasztalt versenyzőről van szó, aki rengeteg információval tudja ellátni az istállót.”
 
Lorenzo érkezése egyúttal azt is jelenti, hogy Dani Pedrosa 13 év után távozik a HRC-től. Marquez összesen hat idényt húzott le az oldalán, róla a következőket mondta a vb-éllovas: „Hálásnak kell lennünk Daninak mindenért, amit hozzátett a csapathoz. És ugyanez igaz persze fordítva is. Úgy vélem, nagyon jó kombinációt jelentett ő és a Honda az elmúlt években. Néhány okból kifolyólag nem tudtak vb-címet szerezni, de szerintem így is rengeteget adott hozzá a csapathoz és a csapat is rengeteget adott neki. Én személy szerint is hálás vagyok Daninak, mert nagyon sokat tanultam tőle” – nyilatkozta Marquez. Pedrosa egyébként csütörtök délután tart sajtótájékoztatót Barcelonában, amelyen vélhetően a jövőjével kapcsolatos információkat osztja majd meg – a legtöbben a MotoGP-ből való visszavonulását tartják a legvalószínűbb forgatókönyvnek.
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások